Οι ΗΠΑ επέστρεψαν στη Σελήνη μετά από 50 χρόνια – Τι ψάχνουν στον νότιο πόλο;

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέστρεψαν στη σεληνιακή επιφάνεια για πρώτη φορά μετά από περισσότερα από 50 χρόνια,

αφού ένα ιδιωτικής κατασκευής διαστημόπλοιο με το όνομα Odysseus προσγειώθηκε κοντά στο νότιο πόλο της Σελήνης.

Εν μέσω εορτασμών για αυτό που η Nasa χαιρέτισε «ένα γιγάντιο άλμα προς τα εμπρός», δεν υπήρξε άμεση επιβεβαίωση της κατάστασης του προσεδαφιστή, εκτός από το ότι είχε φτάσει στο προγραμματισμένο σημείο προσγείωσης στον κρατήρα Malapert A.

Αλλά αργότερα η Intuitive Machines, η εταιρεία με έδρα το Τέξας που κατασκεύασε το πρώτο εμπορικό σκάφος που προσγειώθηκε στη Σελήνη, είπε ότι το σκάφος ήταν «όρθιο και άρχισε να στέλνει δεδομένα».

Η ανακοίνωση στο Twitter ανέφερε ότι οι διαχειριστές της αποστολής «εργάζονται για να αποσυνδεθούν οι πρώτες εικόνες από τη σεληνιακή επιφάνεια».

«Σήμερα, για πρώτη φορά σε περισσότερο από μισό αιώνα, οι ΗΠΑ επέστρεψαν στη Σελήνη», δήλωσε σε βίντεο ο διαχειριστής της NASA, Μπιλ Νέλσον. «Σήμερα, για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας, μια ιδιωτική εταιρεία, μια αμερικανική εταιρεία, πραγματοποίησε το ταξίδι έως τη Σελήνη».

Η NASA ευελπιστεί να συλλέξει πολικό πάγο τόσο για πόσιμο νερό όσο και για καύσιμο πυραύλων για ένα επόμενο ταξίδι στον Άρη υπό το πρόγραμμα Artemis.

(freepik photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί