• Αρχική
  • Άρθρα
  • NASA/SpaceX – Επιτυχής εκτόξευση για την πρώτη ιδιωτική επανδρωμένη πτήση στο διάστημα – LIVE εικόνα

NASA/SpaceX – Επιτυχής εκτόξευση για την πρώτη ιδιωτική επανδρωμένη πτήση στο διάστημα – LIVE εικόνα

Nasa-spaceX
Δεύτερη προσπάθεια σήμερα για την εκτόξευση στο διάστημα της κάψουλας SpaceX Dragon, που έχει τοποθετηθεί πάνω σε έναν πύραυλο.

Ενημέρωση 22:30

Αν και οι μετεωρολογικές συνθήκες ήταν οριακές και σήμερα, οι αρμόδιες υπηρεσίες έδωσαν το πράσινο φως για την εκτόξευση.

Επιτυχημένη ήταν η δεύτερη απόπειρα της Space Χ καθώς εκτοξεύτηκε η πρώτη επανδρωμένη αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό!

Η εκτόξευση του πυραύλου από τη Φλόριντα των ΗΠΑ προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) έγινε τις 22:22 (ώρα Ελλάδας).

Δείτε ζωντανή εικόνα:

===========================================================================================

Το βλέμμα όλων είναι στραμμένο στο Κανάβεραλ της Φλόριντα, από όπου η εκτόξευση θα γίνει στις 22:22 (ώρα Ελλάδας) σήμερα.

Σύμφωνα με το protothema, εφόσον ο καιρός είναι καλός και δεν υπάρξουν τεχνικά ζητήματα, δύο αστροναύτες της NASA – ο Μπομπ Μπένκεν και ο Ντουγκ Χάρλεϊ – θα επιβιβαστούν στο διαστημόπλοιο και θα προσδέσουν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Οι μετεωρολόγοι δίνουν 50/50 τις πιθανότητες να γίνει η εκτόξευση το Σάββατο λόγω καιρού.

Η εκτόξευση θα σηματοδοτήσει την πρώτη ιδιωτική διαστημική διαδρομή. «Δεν είχαμε ποτέ δύο ανθρώπους να εκτοξεύονται στο διάστημα με ένα εμπορικό διαστημικό σκάφος. Αυτή αποτελεί απόλυτη πρωτιά. Είναι μια επική στιγμή», είχε δηλώσει ο Λουίγκι Πελούζο, αναλυτής της αεροδιαστημικής στο AlixPartners, στην πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια εκτόξευσης.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω του καιρού, δεν κατέστη δυνατό να εκτοξευτεί ο πύραυλος Falcon 9 του Μασκ στις 27 Μαΐου, ενώ όλος ο πλανήτης ανυπομονούσε να δει τους αστροναύτες Ρόμπερτ Μπένκεν και Ντάγκλας Χάρλεϊ να ξεκινούν το ταξίδι τους προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Η αποστολή, γνωστή ως Demo-2, είναι, ουσιαστικά, μια «αποστολή επίδειξης», σύμφωνα με τη NASA, για να δείξει την ικανότητα της Space X να μεταφέρει αστροναύτες στον διαστημικό σταθμό και πίσω με ασφάλεια.

Αν όλα πάνε καλά και η κάψουλα Crew Dragon πάρει την έγκριση της NASA, πολύ σύντομα θα αρχίσουν να σχεδιάζονται και οι πιο μακροπρόθεσμες επανδρωμένες αποστολές στο διάστημα.

(protothema – φωτο:screenshot)