• Αρχική
  • Άρθρα
  • NASA: «Ο Άρης έμοιαζε με τη Γη έχοντας λίμνες και ωκεανούς» – BINTEO

NASA: «Ο Άρης έμοιαζε με τη Γη έχοντας λίμνες και ωκεανούς» – BINTEO

Οι ομοιότητες μεταξύ των δύο πλανητών είναι σημαντικές για τους επιστήμονες επειδή θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν να αναζητήσουν σημάδια αρχαίας ζωής στον Άρη.


Μέσω ενός βίντεο, η NASA αποκαλύπτει και εξηγεί πως ο πλανήτης Άρης, τα «αρχαία χρόνια», ήταν ένας πλανήτης παρόμοιος με τη Γη!

Η δρ. Becky McCauley Rench της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας εξηγεί πως: «Όταν το Ηλιακό Σύστημα δημιουργήθηκε για πρώτη φορά πριν από τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια, ο Άρης και η Γη σχηματίστηκαν από τα ίδια υλικά και έτσι έμοιαζαν πολύ» ενώ στη συνέχεια συμπληρώνει: «Σήμερα, όποτε κοιτάμε τον Άρη, βλέπουμε έναν πολύ ξηρό πλανήτη σε σύγκριση με τη Γη. Σήμερα έχουμε δύο πολύ διαφορετικούς πλανήτες σήμερα».

Στο βίντεο της η Nasa δείχνει πρωτότυπες εικόνες για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει το νερό στον Άρη και τις συγκρίνει με τον ξηρό πλανήτη που γνωρίζουμε σήμερα.

Οι ομοιότητες μεταξύ των δύο πλανητών είναι σημαντικές για τους επιστήμονες επειδή θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν να αναζητήσουν σημάδια αρχαίας ζωής στον Άρη.

Η δρ. McCauley Rench συνέχισε: «Καθώς η Γη προχωρούσε με την τεκτονική των πλακών και την ανάπτυξη της ζωής, η γεωλογική δραστηριότητα του Άρη υποχώρησε, έχασε αυτό το νερό και έγινε ένας πολύ πιο ξηρός πλανήτης.

Είναι τόσο συναρπαστικό να μελετάμε τον Άρη γιατί αυτό μας βοηθά να κατανοήσουμε περισσότερα για το παρελθόν και το μέλλον του πλανήτη, καθώς και την κατανόηση της Γης και της πλανητικής εξέλιξης, τόσο στο Ηλιακό μας Σύστημα όσο και γενικότερα».

Έτσι, η Nasa καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο Άρης κάποτε έμοιαζε με τη Γη, αλλά αυτό ήταν πιθανό να συνέβη πριν από δισεκατομμύρια χρόνια.

Λίγο νερό βέβαια υπάρχει ακόμα στην επιφάνεια του Άρη αλλά με τη μορφή πάγου. Οι επιστήμονες πιστεύουν πως υπάρχει περισσότερο νερό κάτω από την επιφάνεια και γι αυτό συνεχίζουν τις έρευνες.

(gazzetta)

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.