• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η Τουρκία άνοιξε τον πρώτο της δορυφορικό σταθμό στην Ανταρκτική!

Η Τουρκία άνοιξε τον πρώτο της δορυφορικό σταθμό στην Ανταρκτική!

Ο σταθμός GNSS μπορεί να παρακολουθεί τις αλλαγές στη θέση των παγόβουνων και να μεταδίδει φωτογραφίες της επιφάνειας της Ανταρκτικής.

Τούρκοι ειδικοί έχουν ανοίξει ένα σταθμό βάσης του Παγκόσμιου Δορυφορικού Συστήματος Πλοήγησης (GNSS) στην Ανταρκτική, σύμφωνα με όσα δήλωση την Παρασκευή ο υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Τουρκίας.

Μια ερευνητική ομάδα 24 μελών έφτασε στην περιοχή νωρίτερα αυτή την εβδομάδα για να συμμετάσχει σε 15 επιστημονικά πρότζεκτ. Αυτή είναι η τέταρτη αποστολή της Άγκυρας στην Ανταρκτική από το 2016 και διεξάγεται υπό την αιγίδα της τουρκικής Προεδρικής Διοίκησης και του Υπουργείου Βιομηχανίας και Τεχνολογίας ενώ συντονίζεται από το τουρκικό Συμβούλιο Επιστημονικής και Τεχνολογικής Έρευνας.

«Ένας σταθμός βάσης δορυφορικής πλοήγησης (GNSS) δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της τέταρτης τουρκικής επιστημονικής εκστρατείας στην Ανταρκτική. Μια ομάδα ειδικών της Γενικής Διεύθυνσης Χαρτογράφησης της Τουρκίας έχει κατασκευάσει τον πρώτο σταθμό βάσης GNSS της Τουρκίας στο εξωτερικό», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο σταθμός GNSS μπορεί να παρακολουθεί τις αλλαγές στη θέση των παγόβουνων και να μεταδίδει φωτογραφίες της επιφάνειας της Ανταρκτικής, καθώς και να επεξεργάζεται δεδομένα από τέτοια παγκόσμια συστήματα πλοήγησης όπως το GPS, το GLONASS και το GALILEO.

(Sputniknews – φωτο:pexels)