Το έργο, το οποίο θα σηματοδοτούσε την επανέναρξη του σεληνιακού έργου της Μόσχας μετά από μια παύση δεκαετιών, έχει παρουσιάσει πολλαπλές καθυστερήσεις τα τελευταία χρόνια.
Το Luna-25 θα γινόταν ο πρώτος ρωσικός σεληνιακός ανιχνευτής από το 1976.
Αναπτύχθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 2000, η αποστολή, ωστόσο, έχει αναβληθεί πολλές φορές έκτοτε.
Μιλώντας τον περασμένο Απρίλιο, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε ότι η Μόσχα θα «ξαναρχίσει το σεληνιακό πρόγραμμα… παρόλες τις δυσκολίες και τις προσπάθειες να παρέμβει από το εξωτερικό».
Τον ίδιο μήνα, η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι θα διακόψει τη συνεργασία με τη Roscosmos σε αποστολές στον Άρη και τη Σελήνη, επικαλούμενη τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Με ωφέλιμο φορτίο 30 κιλών επιστημονικού εξοπλισμού, ρομποτικό βραχίονα και τρυπάνι, το Luna-25 αναμένεται, μεταξύ άλλων, να πραγματοποιήσει διάφορα πειράματα και να λάβει δείγματα σεληνιακού ρεγολίθου.
(φωτο:freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πανθεσσαλικό μπλόκο αγροτών στον κόμβο Ε65 της Καρδίτσας – Πώς θα γίνεται η κίνηση των οχημάτων
- Παραίτηση αξιωματούχου μέσα στο Κρεμλίνο
- Σκληρό ΒΙΝΤΕΟ από Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που οδηγός μηχανής «καρφώνεται» σε φορτηγό
- Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Το μήνυμα Βανς προς τους δεξιούς Αμερικανούς
- Συνελήφθη στην Αθήνα καταζητούμενος από την Interpol Σερβίας
- Κλιματικό αφήγημα: Δεν τα βρίσκουν ούτε για το 2040 οι διεθνιστές
- Παρανοϊκό αίτημα από τη νατοϊκή Πολωνία: «Θέλουμε πυρηνικά όπλα»
- Από τραχανά με σταφύλι μέχρι μπουγάτσα με… σύκα και κρασί – Η γιορτή στον αμπελώνα Θεσσαλονίκης
- Θεσσαλονίκη: Μετέτρεψε τον δρόμο σε αγωνιστική πίστα – Συνελήφθη 23χρονος οδηγός μηχανής
- Στη φυλακή για τους εμπρησμούς στον Υμηττό ο 32χρονος Παλαιστίνιος – Είπε ότι έχει ακουστά τον ISIS
Κύρια Θέματα

















