• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η περιοχή με το ελληνικό όνομα όπου είναι το ιδανικό μέρος για την πρώτη βάση στον Άρη σύμφωνα με τους επιστήμονες

Η περιοχή με το ελληνικό όνομα όπου είναι το ιδανικό μέρος για την πρώτη βάση στον Άρη σύμφωνα με τους επιστήμονες

Ερευνητές υποστηρίζουν πως αν και η επιφάνεια του Άρη είναι αφιλόξενη, κάτω από την επιφάνεια θα μπορούσαν να επιβιώσουν οι μελλοντικοί ταξιδιώτες.

Αν και η επιφάνεια του πλανήτη Άρη θεωρείται από τους επιστήμονες ως μία κακή επιλογή για την εγκατάσταση μιας βάσης, λαμβάνοντας υπόψη το άσχημο κλίμα και την ηλιακή ακτινοβολία, μια ομάδα ερευνητών υποστηρίζει πως βρήκε το ιδανικό μέρος για να δημιουργηθεί στο μέλλον μια βάση στον Κόκκινο πλανήτη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Live Science, οι ερευνητές επισημαίνουν πως αν και η επιφάνεια είναι αφιλόξενη, τούνελ που έχουν δημιουργηθεί από λάβα κάτω από την επιφάνεια στην περιοχή που είναι γνωστή ως Hellas Planitia, όπου έπεσε μετεωρίτης και δημιούργησε κρατήρα, ίσως αποτελεί ένα ιδανικό μέρος για τους μελλοντικούς ταξιδευτές που θα φτάσουν στον Άρη.


Στην προσπάθειά τους να επιβεβαιώσουν τη θεωρία τους, οι επιστήμονες επισκέφθηκαν τούνελ λάβας στη νοτιοδυτική Αμερική, όπου εντόπισαν «σημαντική προστασία από την ακτινοβολία», την οποία προσφέρουν αυτοί οι γεωολογικοί σχηματισμοί.

«Τα υποψήφια τούνελ λάβας μπορούν επιπλέον να χρησιμοποιηθούν και ως τοποθεσίες για άμεση έρευνα της γεωλογίας του Άρη και της γεωμορφολογίας του» συμπεραίνει η ερευνητική ομάδα.

Επιπροσθέτως, επισημαίνουν πως «ενδεχομένως θα μπορούμε να αποκαλύψουμε αποδείξεις για την εξέλιξη μικροβιακής ζωής στην πρώιμη ιστορία του Άρη».

(sputniknews – φωτο:video screenshot)