Η NASA κάνει προσλήψεις: Ζητούνται αστροναύτες για τις μελλοντικές αποστολές
Νέους αστροναύτες ζητά να προσλάβει η αμερικανική διαστημική υπηρεσία. Απαραίτητα προσόντα: να είναι Αμερικανοί πολίτες, γιατροί, πιλότοι ή μαθηματικοί ή να έχουν μάστερ σε κάποιο άλλο επιστημονικό ή τεχνολογικό αντικείμενο.
Οι υποψήφιοι μπορούν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους από τις 2 μέχρι τις 31 Μαρτίου, όμως η τελική επιλογή θα γίνει στα μέσα του 2021. Οι τυχεροί θα περάσουν από εκπαίδευση διάρκειας δύο ετών και άνω.
Την τελευταία φορά που η NASA ζήτησε να προσλάβει επίδοξους αστροναύτες, το 2017, εμφανίστηκαν 18.000 υποψήφιοι και από αυτούς επελέγησαν μόνο οι 12.
Από τη δεκαετία του 1960 η NASA έχει «στρατολογήσει» 350 ανθρώπους. Σήμερα στο δυναμικό της είναι ενταγμένοι 48 αστροναύτες που εδρεύουν στο Χιούστον του Τέξας και εναλλάσσονται, ανά έξι μήνες περίπου, στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
Η διαστημική υπηρεσία αποκαλεί τους νεοσύλλεκτους «γενιά Άρτεμις», από την ονομασία του προγράμματος για την επιστροφή στη Σελήνη από το 2024 και, ίσως, για την αποστολή στον Άρη την επόμενη δεκαετία.
«Είναι μια σημαντική στιγμή στην ιστορία των επανδρωμένων πτήσεων για να γίνει κανείς αστροναύτης», σχολίασε ο Τζιμ Μπρίντενστιν, ο επικεφαλής της NASA.
Συνήθως, περίπου οι μισοί από τους νεοσύλλεκτους είναι στρατιωτικοί και κατά κύριο λόγο πιλότοι δοκιμών.
photo:pexels
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η επιλογή που πρέπει να κάνει η Δύση απέναντι σε Μόσχα και Πεκίνο
- Αφγανιστάν-Πακιστάν: Νεκροί σε εχθροπραξίες στη μεθόριο των δύο χωρών
- Θεσσαλονίκη: Μια πόλη “ζωντανό μουσείο” – Ιστορία και πολιτισμός συνυπάρχουν με τη σύγχρονη ζωή
- Οι κορυφαίες τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο – Σας βοηθούν να κοιμάστε καλύτερα και να μην αγχώνεστε
- Ηράκλειο: Ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν προβλήματα σε μετακινήσεις – Κατολισθήσεις στο ΒΟΑΚ
- Ιράν: Ο πρόεδρος Πεζεσκιάν κατηγορεί την κυβέρνησή του για την αύξηση του πληθωρισμού
- Hellenic Train: Ανακοίνωση για το χθεσινό περιστατικό που αφορούσε την αμαξοστοιχία 2591 (Θεσσαλονίκη–Λάρισα)
- Βρετανία: “Χιλιομετρικό φόρο” στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μελετά η κυβέρνηση, για να αυξήσει τα κρατικά έσοδα
- Μακελειό στα Βορίζια: Προσωρινά κρατούμενοι οι δύο τραυματίες που νοσηλεύονται στο ΠΑΓΝΗ
- «Πάγωσαν» Τραμπ και Κένεντι! Άνθρωπος σωριάστηκε ξαφνικά μπροστά στα μάτια τους (video)









