Διαστημικό ξενοδοχείο θα φιλοξενεί εκατό τουρίστες την εβδομάδα μέχρι το 2025

Τα σχέδια του πρώτου εμπορικού διαστημικού ξενοδοχείου, που θα μοιάζει με ‘κρουαζιερόπλοιο’ είδαν το φως της δημοσιότητας και είναι βγαλμένα από… άλλο πλανήτη.

Ο διαστημικός σταθμός Von Braun σχεδιάζεται από το τον Tim Alatorre του ιδρύματος ‘Gateway’ και θα έχει βαρύτητα, πλήρως λειτουργικές κουζίνες, μπαρ και φυσική αίσθηση στους εσωτερικούς χώρους.

Αναμένεται να είναι ‘λειτουργικός μέχρι το 2025 και θα επισκέπτονται το σταθμό 100 τουρίστες την εβδομάδα’.

«Τελικά, η μετάβαση στο διάστημα θα είναι απλώς μια ακόμα επιλογή που οι άνθρωποι θα μπορούν να επιλέξουν για τις διακοπές τους, όπως και η κρουαζιέρα ή η μετάβαση στην Disney», αναφέρει ο Alatorre και προσθέτει: «Στόχος του ιδρύματος Gateway είναι να λειτουργήσει ο Von Braun μέχρι το 2025 με 100 τουρίστες να επισκέπτονται τον σταθμό την εβδομάδα».

«Επειδή το συνολικό κόστος εξακολουθεί να είναι τόσο υψηλό, οι περισσότεροι άνθρωποι υποθέτουν ότι ο διαστημικός τουρισμός θα είναι διαθέσιμος μόνο στους εξαιρετικά πλούσιους και ενώ πιστεύω ότι αυτό θα ισχύει για τα επόμενα χρόνια, το Ίδρυμα Gateway έχει στόχο να κάνει το ταξίδι στο διάστημα προσιτό για όλους», συνέχισε.

Ο Alatorre πρόσθεσε: «Θα υπάρξουν επίσης πολλά από τα πράγματα που βλέπετε στα κρουαζιερόπλοια: εστιατόρια, μπαρ, μουσικές συναυλίες, κινηματογραφικές προβολές και εκπαιδευτικά σεμινάρια».

Ο αρχιτέκτονας αναμένει ότι ο σταθμός θα μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 400 άτομα. Ορισμένες από τις μονάδες του σταθμού θα πωλούνται ως ιδιωτικές κατοικίες, ενώ οι κυβερνητικές και επιστημονικές υπηρεσίες θα μπορούν να νοικιάσουν τις υπόλοιπες.

Στο εσωτερικό, οι εσωτερικοί χώροι θα κατασκευαστούν από φυσικά υλικά και θα προσφέρουν στους επισκέπτες μια άνετη και οικεία εμπειρία.

«Οι εξελίξεις στην επιστήμη των υλικών επιτρέπουν τώρα ελαφρά, εύκολα καθαρίσιμα φυσικά υλικά υποκατάστατα πέτρας και ξύλου που κανονικά δεν θα ήταν εφικτά να τεθούν σε τροχιά», δήλωσε ο Alatorre.

«Η χρήση υφασμάτων, ζεστού φωτισμού και χρωμάτων, καθώς και υλικά με υφή, όλα μας βοηθούν να συνδεθούμε και να νιώσουμε σαν στο σπίτι. Επειδή ο σταθμός θα έχει βαρύτητα, θα υπάρξει αίσθηση κατεύθυνσης και προσανατολισμού που δεν υπάρχει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό», συμπλήρωσε.

Από Newpost, ΦΩΤΟ pexels

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...