Αστεροειδής που μπορεί να εξαφανίσει ολόκληρη πόλη, περνάει «ξυστά» από τη Γη αυτό το Σαββατοκύριακο

Ένας μεγάλος αστεροειδής που αν έπεφτε στη Γη θα μπορούσε να εξαφανίσει μια ολόκληρη πόλη, θα περάσει «ξυστά» από τον πλανήτη μας και το φεγγάρι αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ο αστεροειδής, που η διάμετρός του είναι ανάμεσα στα 40 και στα 90 μέτρα και «ταξιδεύει» στο ηλιακό μας σύστημα, θα περάσει ανάμεσα από τη Γη και την τροχιά του φεγγαριού το Σαββατοκύριακο χωρίς βέβαια το πέρασμά του να… ελοχεύει κανέναν κίνδυνο σύγκρουσης με τον πλανήτη μας.

Το ταξίδι του μεγάλου αστεροειδή κοντά στην Γη και το φεγγάρι είναι ένα γεγονός όχι τόσο συχνό. Όπως ανακοίνωσε η NASA το πέρασμα ενός τόσο μεγάλου αστεροειδή τόσο κοντά από τον πλανήτη μας και τη Σελήνη συμβαίνει περίπου μια φορά την δεκαετία.

Ο αστεροειδής που ανακαλύφθηκε πριν από έναν μήνα και του δόθηκε το όνομα «2023 DZ2», θα περάσει σε απόσταση 515.000 χιλιομέτρων από το φεγγάρι το Σάββατο (ώρα ΗΠΑ), ενώ αρκετές ώρες αργότερα, θα περάσει κοντά και από τη γη με ταχύτητα περίπου 28.000 χιλιομέτρων την ώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian.

Όταν ο αστεροειδής βρεθεί σε απόσταση μικρότερη από το μισό της απόστασης από τη Γη μέχρι το φεγγάρι, τότε θα είναι ορατός από τον πλανήτη μας με κιάλια και μικρά τηλεσκόπια.

«Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα αυτός ο “δολοφόνος της πόλης” να χτυπήσει τη γη, αλλά η κοντινή του προσέγγιση προσφέρει μια μεγάλη ευκαιρία για παρατηρήσεις», δήλωσε ο επικεφαλής της πλανητικής άμυνας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος, Ρίτσαρντ, Μόισλ.

(newsit – φωτο:freepik)

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί