Απίστευτο και όμως αληθινό: Μπαίνουμε στην εποχή των «STAR WARS» (ΒΙΝΤΕΟ)

Όταν το είχε πρωτοανακοινώσει ο Τραμπ, ίσως οι περισσότεροι δεν το πήραν στα σοβαρά...

Ο κόσμος μας αλλάζει διαρκώς, κάθε μέρα όλο και περισσότερο, σε όλους τους τομείς. Φυσικά, ο τομέας του πολέμου δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστος από τις καταιγιστικές αλλαγές! Για την ακρίβεια, όχι απλά δεν μένει ανεπηρέαστος αλλά γίνεται…αγνώριστος!

Στην νέα εποχή των πολέμων, όπως σας έχουμε επισημάνει πολλές φορές στο EL.GR, δεν θα πρωταγωνιστούν οι στρατιώτες στα πεδία των μαχών, αλλά ρομπότ διαφόρων μεγεθών και σχημάτων, τα οποία αρχικά θα κατευθύνονται από στρατιώτες και αργότερα θα δρουν μόνα τους, μέσω της εξελιγμένης τεχνητής νοημοσύνης. Όταν φτάσουμε εκεί, καταλαβαίνετε πως η συμμετοχή των ανθρώπων στους στρατούς και εν γένει στους πολέμους δεν θα είναι πλέον χρήσιμη.

Στις μέρες μας βιώνουμε την μεγάλη αυτή αλλαγή, το πέρασμα από τη μια εποχή στην άλλη. Είμαστε στο ξεκίνημα αυτού του νέου- πολλά υποσχόμενου- αυτοματοποιημένου κόσμου. Μέρος αυτής της νέας αρχής, είναι και η μεταφορά των μαχών από τη Γη στο διάστημα. Αυτό που κάποτε βρισκόταν μόνο στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας, πλέον γίνεται πραγματικότητα.

Η Κίνα κατηγόρησε σήμερα, Δευτέρα, τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι θέλουν να μετατρέψουν το διάστημα σε «πεδίο μάχης», μετά τη δημιουργία από τον Τραμπ μιας «δύναμης διαστήματος», ενός νέου κλάδου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Ναι, καλά διαβάσατε, οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, απέκτησαν νέο κλάδο, για διαστημικές μάχες.

Η αμερικανική δύναμη διαστήματος γίνεται ο έκτος κλάδος του αμερικανικού στρατού, μετά τον στρατό ξηράς, το Πολεμικό Ναυτικό, την Πολεμική Αεροπορία, το Σώμα Πεζοναυτών και την Ακτοφυλακή.

Ο προϋπολογισμός του είναι για την ώρα περιορισμένος: περίπου 40 εκατομμύρια δολάρια στον προϋπολογισμό του 2020 προορίζονται για την εγκαθίδρυση της δύναμης του διαστήματος, Το Κογκρέσο έδωσε περιθώριο 18 μηνών στο Πεντάγωνο προκειμένου να ολοκληρώσει τη δημιουργία της.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ίδρυσε επίσημα αυτή τη νέα δύναμη επικυρώνοντας την Παρασκευή τον προϋπολογισμό του Πενταγώνου για το 2020. «Το διάστημα είναι το νέο μέτωπο πολέμου στον κόσμο», σχολίασε με την ευκαιρία αυτή.

Πριν μερικούς μήνες, είχε δηλώσει πως «όπως ο ουρανός, η γη και η θάλασσα, έτσι και το διάστημα έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης. Μια δύναμη του διαστήματος θα επιτρέψει στις ΗΠΑ να προλάβουν τους αντιπάλους τους που έχουν ήδη ξεκινήσει να εξοπλίζουν το διάστημα».

Απαντώντας σε ερώτηση για τη δημιουργία αυτής της νέας δύναμης, που θα συντίθεται αρχικά από 16.000 στρατιωτικούς και πολιτικό προσωπικό, ο εκπρόσωπος της κινεζικής διπλωματίας, o Γκενγκ Σουάνγκ, κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι «συνεχίζει μια κούρσα εξοπλισμών στο διάστημα» και ότι θέλει να το «μετατρέψει σε ένα είδος πεδίου μάχης».

«Η Κίνα εκφράζει τη βαθιά ανησυχία της και τη σθεναρή αντίθεσή της», πρόσθεσε.

Όπως είπε, η κίνηση των Ηνωμένων Πολιτειών «παραβιάζει τη διεθνή συναίνεση για την ειρηνική χρήση του διαστήματος». Η διεθνής κοινότητα θα πρέπει ως εκ τούτου να διαπραγματευθεί επειγόντως «ένα νομικά δεσμευτικό εργαλείο για τον έλεγχο των εξοπλισμών στο διάστημα».

Μην νομίζετε όμως πως ο Τραμπ παίζει χωρίς «αντίπαλο». Ο εκλεκτός της Εθνικής Δεξιάς στη Ρωσία, Πούτιν, κυριαρχεί στο διάστημα εδώ και πολλά χρόνια. Επίσης η Κίνα, έχει αναπτύξει μεγάλες τεχνολογικές δυνατότητες, αφού πλέον είναι το νέο «όχημα» των παγκοσμιοποιητών, αφότου έχασαν τις ΗΠΑ με την εκλογή του εκλεκτού της Εθνικής Δεξιάς στις ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, πριν μερικά χρόνια.

(φώτο: Unsplash.com)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...