Σημαντική έρευνα για τις αποστολές του μέλλοντος στο διάστημα- Τι τρώει τα οστά των αστροναυτών;

Στόχος η κατανόηση των συνεπειών της παραμονής στο Διάστημα για το ανθρώπινο σώμα.

Μελέτη για την απώλεια οστικής μάζας σε αστροναύτες ενισχύει την κατανόηση των συνεπειών της παραμονής στο Διάστημα για το ανθρώπινο σώμα.

Τα συμπεράσματα αυτά είναι καθοριστικής σημασίας για το ενδεχόμενο υλοποίησης φιλόδοξων διαστημικών αποστολών στο μέλλον.

Μία μελέτη σχετικά με απώλεια οστικής μάζας σε 17 αστροναύτες, που αποτέλεσαν πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS), ενισχύει την κατανόηση των συνεπειών της παραμονής στο Διάστημα για το ανθρώπινο σώμα, αλλά και των βημάτων που πρέπει να γίνουν για τη μετρίαση των συνεπειών αυτών.

Νέα δεδομένα και για την ανάκτηση της πυκνότητας των οστών
Η μελέτη συγκέντρωσε νέα δεδομένα για την απώλεια οστικής μάζας σε αστροναύτες και αναφορικά με την επίδραση των συνθηκών της διαστημικής μικροβαρύτητας, αλλά και σχετικά με το βαθμό ανάκτησης της πυκνότητας των οστών, μετά από την επιστροφή των αστροναυτών στη Γη.

Στην έρευνα έλαβαν μέρος 14 άντρες και τρεις γυναίκες αστροναύτες, με μέση ηλικία τα 47 έτη, και τη διάρκεια των διαστημικών αποστολών να κυμαίνεται μεταξύ τεσσάρων και επτά μηνών, ενώ ο μέσος όρος της χρονικής διάρκειάς τους φτάνει περίπου στους 5,5 μήνες.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/ photo unsplash

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί