Στην ανάρτησή του, ανέφερε ότι η Ινδία δεν αναγνωρίζεται σε λιγότερο από μια δεκαετία που έλειπε από τη χώρα.
Ο χρήστης του Reddit εξήγησε ότι τα τελευταία επτά χρόνια ζει και εργάζεται στην Ευρώπη. Από τις άλλες αναρτήσεις του, φαίνεται να είναι γιατρός με έδρα τη Γερμανία .
Ο χρήστης είπε ότι η οικογένειά του τον επισκεπτόταν συχνά στην Ευρώπη, επομένως τα ταξίδια του πίσω στην Ινδία ήταν σπάνια. Ωστόσο, όταν επέστρεψε πριν από λίγους μήνες, έμεινε έκπληκτος βλέποντας «δραστικές αλλαγές» στη χώρα.
«Τα τελευταία 7 χρόνια εργαζόμουν στην Ευρώπη. Η οικογένειά μου με επισκεπτόταν τακτικά εκεί, οπότε δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να επιστρέψω στην Ινδία. Αλλά πριν από μερικούς μήνες, όταν τελικά επέστρεψα, παρατήρησα δραστικές αλλαγές», έγραψε στο Reddit.
Ψηφιακές πληρωμές παντού
Μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές που παρατήρησε ήταν το πόσο διαδεδομένες έχουν γίνει οι ψηφιακές πληρωμές. Ο χρήστης είπε ότι σχεδόν κανείς δεν φαίνεται να χρησιμοποιεί πλέον μετρητά. Επιπλέον, όλοι, από παιδιά μέχρι ηλικιωμένους, είναι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Όλοι είναι πλέον στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από μικρά παιδιά μέχρι ηλικιωμένους. Οι ψηφιακές πληρωμές είναι παντού. Σχεδόν κανείς δεν χρησιμοποιεί μετρητά», έγραψε.
Μίλησε επίσης για αλλαγές στις ενδυματολογικές συνήθειες των Ινδών, ιδίως των γυναικών. «Οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να ντύνονται περισσότερο όπως στη Δύση, με τα κορίτσια να φορούν ιδιαίτερα ανοιχτά, μοντέρνα ρούχα», δήλωσε ο χρήστης του Reddit.
Αυτοκίνητα και smartphones
Ο άνδρας σημείωσε πώς ο αριθμός των αυτοκινήτων στους δρόμους της Ινδίας έχει αυξηθεί σε διάστημα επτά ετών. Σύμφωνα με τον ίδιο, τώρα βλέπει «αυτοκίνητα παντού», ενώ ακόμη και πόλεις δεύτερης κατηγορίας έχουν ανθρώπους με κανονικά σπορ ποδήλατα.
Ο χρήστης του Reddit ανέφερε επίσης ότι όλοι φαίνεται να έχουν στην κατοχή τους ένα smartphone υψηλής τεχνολογίας σήμερα — ένα σημείο που συνδέεται με την προηγούμενη παρατήρησή του ότι όλο και περισσότεροι Ινδοί υιοθετούν τις ψηφιακές πληρωμές.
«Η Ινδία έχει αναπτυχθεί μαζί με τον κόσμο, αλλά το σύστημα που κυβερνά την Ινδία είναι ξεπερασμένο, με αποτέλεσμα οι πόλεις μας να φαίνονται ερειπωμένες και σε συνεχή παρακμή», δήλωσε ένα άτομο.
«Πώς έχει βελτιωθεί η υποδομή δημόσιας υγείας; Τι γίνεται με την ποιότητα του αέρα/του νερού;» ρώτησε κάποιος άλλος.
photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σ. Φάμελλος: Πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ η επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και 13ης σύνταξης
- Πυρά ανάμεσα σε Θ.Πλεύρη και Χ. Δούκα για Rave party μπροστά από ναό που έστησε ο Δήμος Αθηναίων!
- Άκης Σκέρτσος: Τι έγινε τελικά με την Έκθεση Πισσαρίδη;
- Το “σκουλαρίκι”…στο αυτί του πρωθυπουργού Μόντι αναστάτωσε το διαδίκτυο!
- Λονδίνο: Με έκθεση αφιερωμένη στην Elsa Schiaparelli αρχίζει η νέα χρονιά στο Μουσείο V&A
- Σοκαριστικό βίντεο σε ξενοδοχείο: Εθισμένος Κινέζος σε βιντεοπαιχνίδια δείτε τι άφησε!
- Θεσσαλονίκη: Οι αγρότες δεν άνοιξαν τις μπάρες στα διόδια του Ωραιοκάστρου – Κλειστή η εθνική στα Μάλγαρα
- Αρχαίο θέατρο Καλυδώνας – Έργα την αποκατάσταση, προστασία και ανάδειξη αρχαιολογικού μνημείου
- “Μυστηριώδης φιγούρα” σε καταρράκτη στη Βραζιλία…; Viral το βίντεο
- Οι Αυστραλοί τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης στο Σίδνεϊ









