Στη Βραζιλία ψήφισαν νομοσχέδιο που είχε φτιάξει Α.Ι. – Το συνέταξε σε 15 δευτερόλεπτα

Ένας νομοθέτης στο Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας χρησιμοποίησε το πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης για να συντάξει ένα νομοσχέδιο που εγκρίθηκε ομόφωνα από άλλους πολιτικούς τον περασμένο μήνα.

Το νομοσχέδιο που συντάχθηκε από υπολογιστή παρουσιάστηκε από τον δημοτικό σύμβουλο Ramiro Rosário, 37 ετών, ο οποίος λέει ότι εξακολουθεί να υπάρχει ένα στίγμα γύρω από τη συμπερίληψη των εργαλείων AI στην πολιτική διαδικασία.

«Αυτοί [οι κυβερνητικοί συνάδελφοι] δεν θα το υπέγραφαν ποτέ αν το γνώριζαν», είπε ο Rosário στη Wall Street Journal για το «σκόπιμα βαρετό» νομοσχέδιο, το οποίο είχε σχεδιαστεί για να εμποδίσει μια τοπική εταιρεία ύδρευσης να χρεώνει τους κατοίκους για νέους μετρητές.

Συνήθως, θα χρειάζονταν μέρες και πολλά μέλη του προσωπικού του Rosário για να συντάξουν ένα τόσο επίπονο νομοσχέδιο — αλλά το ChatGPT έβγαλε το εκτενές κείμενο σε μόλις 15 δευτερόλεπτα.

Ο Rosário πιστεύει ότι η νομοθεσία είναι η πρώτη στον κόσμο που έχει δημιουργηθεί πλήρως από το πρόγραμμα AI.

Προβλέπει επίσης ότι το ChatGPT θα μπορούσε να σημάνει το τέλος για την ομάδα δημοσίων σχέσεών του. Το πρόγραμμα συνέταξε δελτίο τύπου και για τον νόμο του.


«Πρέπει να υπάρχουν 20 ή 30 [υπάλληλοι] — μάλλον δεν θα χρειαστούν στο μέλλον», δήλωσε ο πολιτικός. «Για να είμαι ειλικρινής, δεν χρειάζονται πλέον».


Το ChatGPT κατέληξε σε μια νομική ρήτρα για το νομοσχέδιο που ο λάτρης της τεχνολογίας Rosário λέει ότι δεν θα είχε σκεφτεί μόνος του.

Αλλά άλλοι πολιτικοί δεν είναι τόσο “ερωτευμένοι” με την τεχνητή νοημοσύνη.

Όταν έμαθαν ότι το νομοσχέδιο είχε δημιουργηθεί από το ChatGPT, ορισμένοι από τους κυβερνητικούς συναδέλφους του Rosário αντέδρασαν.

Ο δημοτικός σύμβουλος João Bosco Vaz ζητά τώρα την ανάκληση του νόμου.

«Είναι ένα επικίνδυνο προηγούμενο!» δήλωσε. «Απλώς δεν είναι κάτι που κάνεις! Θα έπρεπε να είχε μιλήσει πρώτα με τους άλλους δημοτικούς συμβούλους».

Αλλά ο Ροζάριο ήταν απτόητος.

«Δεν το κατάλαβαν», είπε ωμά στο The Journal.

(με πληροφορίες από NEW YORK POST / [photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί