Ρωσογερμανικό τηλεσκόπιο χαρτογράφησε σε υψηλή ανάλυση ολόκληρο το διάστημα

Στην ολοκλήρωση της πρώτης χαρτογράφησης ολόκληρου του διαστήματος, χρησιμοποιώντας ακτίνες Χ, προχώρησε το ρωσογερμανικό Διαστημικό Παρατηρητήριο Spektr-RG, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Διαστημικής Έρευνας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών. «Τα καταφέραμε. Το τηλεσκόπιο ART-XC του παρατηρητηρίου Spektr-RG ολοκλήρωσε την πρώτη χαρτογράφηση ολόκληρου του ουρανού! Όπως προβλέψαμε, μας πήρε σχεδόν μισό έτος, χρονικό διάστημα κατά το οποίο το […]

Στην ολοκλήρωση της πρώτης χαρτογράφησης ολόκληρου του διαστήματος, χρησιμοποιώντας ακτίνες Χ, προχώρησε το ρωσογερμανικό Διαστημικό Παρατηρητήριο Spektr-RG, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Διαστημικής Έρευνας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών.

«Τα καταφέραμε. Το τηλεσκόπιο ART-XC του παρατηρητηρίου Spektr-RG ολοκλήρωσε την πρώτη χαρτογράφηση ολόκληρου του ουρανού! Όπως προβλέψαμε, μας πήρε σχεδόν μισό έτος, χρονικό διάστημα κατά το οποίο το τηλεσκόπιο συνεχώς παρακολουθούσε τον ουρανό, χρησιμοποιώντας σκληρές ακτίνες Χ» ανέφερε το Ινστιτούτο την Τετάρτη.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, ένας παρόμοιος χάρτης με σχεδόν την ίδια ανάλυση, είχε δημιουργηθεί από το γερμανικό παρατηρητήριο ROSAT με μαλακές ακτίνες Χ, πριν από 30 χρόνια. Άλλοι χάρτες που έχουν δημιουργηθεί, διαθέτουν χαμηλότερη ανάλυση από αυτή που έχει ο νέος χάρτης του Spektr-RG.

Η αποστολή Spektr-RG αποτελεί ένα κοινό πρόγραμμα, μεταξύ της Roscosmos και της γερμανικής διαστημικής υπηρεσίας, DLR. Το Spektr-RG είχε εκτοξευθεί από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν στις 13 Ιουλίου 2019.

Για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, το τηλεσκόπιο αναμένεται να ολοκληρώσει οκτώ τοπογραφήσεις ολόκληρου του ουρανού, για να εντοπίσει πηγές ακτίνων Χ στο σύμπαν, με άνευ προηγουμένου λεπτομέρεια.

sputnik/ photo unsplash

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί