Πύραυλος του Τζεφ Μπέζος εξερράγη τον προηγούμενο μήνα – Δεν δημοσιοποιήθηκε το περιστατικό

Ένας από τους πυραύλους της ιδιωτικής διαστημικής εταιρείας του Τζεφ Μπέζος εξερράγη τον περασμένο μήνα αλλά το περιστατικό δεν αποκαλύφθηκε δημόσια.

Η έκρηξη που δεν είχε αναφερθεί προηγουμένως σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις δοκιμών της Blue Origin στο Δυτικό Τέξας στις 30 Ιουνίου, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε το CNBC, επικαλούμενο πηγές που επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Η Blue Origin επιβεβαίωσε το ατύχημα, δηλώνοντας ότι η ομάδα της «αντιμετώπισε ένα πρόβλημα κατά τη δοκιμή του Flight Engine 3 της Vulcan».

Ένας εκπρόσωπος ανέφερε ότι: «Κανένας άνθρωπος δεν τραυματίστηκε και αυτή τη στιγμή αξιολογούμε τη βασική αιτία… Έχουμε ήδη μια κοντινή αιτία και εργαζόμαστε για διορθωτικά μέτρα».

Το περιστατικό σημειώθηκε μόλις ένα μήνα αφότου η Blue Origin του Μπέζος εξασφάλισε ένα συμβόλαιο πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων με τη Nasa για την ανάπτυξη ενός διαστημικού σκάφους που θα παραδίδει αστροναύτες στη Σελήνη ως μέρος του προγράμματος Artemis της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας.

Το συμβόλαιο των 3,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα βοηθήσει στη χρηματοδότηση της ανάπτυξης του συστήματος ανθρώπινης προσγείωσης της Blue Origin, το οποίο σύμφωνα με τα όσα έχουν προγραμματιστεί θα προσγειωθεί στη σεληνιακή επιφάνεια κατά τη διάρκεια της αποστολής Artemis V το 2029.

Η εταιρεία είπε ότι η τελευταία αποτυχία δεν πρόκειται να επηρεάσει τις δεσμεύσεις της για την παράδοση κινητήρων στους πελάτες φέτος.

Ο πύραυλος BE-4 Blue Origin κατασκευαζόταν για την United Launch Alliance (ULA), με έναν εκπρόσωπο του εγχειρήματος να λέει ότι το ζήτημα της δοκιμής «δεν αναμένεται να επηρεάσει τα σχέδιά μας» για την επόμενη αποστολή του.

Η Blue Origin μόλις πρόσφατα ολοκλήρωσε τους πρώτους της κινητήρες BE-4 έτοιμους για πτήση, παρά το γεγονός ότι αρχικά σχεδιαζόταν για το 2017, με την έκρηξη του Ιουνίου να σημειώνεται κατά τη διάρκεια κάτι που είναι γνωστό ως «δοκιμή αποδοχής» (ATP). Εδώ δοκιμάζονται και εξετάζονται μεμονωμένες μονάδες πριν από μια πτήση.

Ο πρόεδρος της ULA, Τόρι Μπρούνο, δήλωσε την Τρίτη ότι οι αποτυχίες του ATP «δεν είναι ασυνήθιστες» και αποτελούν μέρος ρουτίνας κατά την ανάπτυξη πυραύλων.

(με πληροφορίες από cnn. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί