Πύραυλος της SpaceX μεταφέρει αστροναύτες από ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ρωσία και Δανία στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Ο πύραυλος SpaceX της NASA και του Έλον Μασκ εκτοξεύτηκε μεταφέροντας αστροναύτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιαπωνία, τη Ρωσία και τη Δανία, στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Το διαστημόπλοιο Dragon που μεταφέρθηκε από έναν πύραυλο Falcon 9 απογειώθηκε στις 3:27 π.μ. (07:27 GMT) από το Launch Complex 39A, πριν τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της NASA στη Φλόριντα. Περίπου 10.000 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν την εκτόξευση.

Θα πρέπει να φτάσουν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με την κάψουλα SpaceX τους την Κυριακή, αντικαθιστώντας τέσσερις αστροναύτες που ζουν εκεί από τον Μάρτιο.

Ήταν η πρώτη εκτόξευση στις ΗΠΑ όπου κάθε θέση στο διαστημικό σκάφος καταλαμβανόταν από διαφορετική χώρα. Μέχρι τώρα, η NASA πάντα περιλάμβανε δύο ή τρία δικά της μέλη στις πτήσεις ταξί της SpaceX.


«Για να εξερευνήσουμε το διάστημα, πρέπει να το κάνουμε μαζί», είπε ο γενικός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος, Josef Aschbacher, λίγα λεπτά πριν από την αποβίβαση. «Το διάστημα είναι πραγματικά παγκόσμιο και η διεθνής συνεργασία είναι το κλειδί».

(photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί