• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πυραυλοκινητήρα που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέχρι και 50 φορές αναπτύσσει η Ρωσία

Πυραυλοκινητήρα που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέχρι και 50 φορές αναπτύσσει η Ρωσία

Πληροφορίες για τον επαναχρησιμοποιούμενο πύραυλο Amur-SPG που σχεδίασε η Ρωσία, δημοσιεύθηκαν από τη διαστημική υπηρεσία Roscosmos.

Τη δυνατότητα του επαναχρησιμοποιούμενου πυραυλοκινητήρα μεθανίου που αναπτύχθηκε για τον νέο πύραυλο μεσαίας κατηγορίας Amur-SPG της Ρωσίας, θα είναι αρκετά ισχυρός για να καλύψει έως και 50 διαστημικές εκτοξεύσεις, αποκαλύπτουν έγγραφα της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos, που δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αποκαλύπτονται, τουλάχιστον 10 πτήσεις προγραμματίζονται μέχρι τώρα από τον σχεδιασμό του κινητήρα. «Σκεφτείτε μέτρα για να αυξήσετε την πιθανότητα χρήσης ενός πυραυλοκινητήρα σειριακού υγροποιημένου [φυσικού αερίου] ως μέρος του πρώτου σταδίου ενός οχήματος εκτόξευσης, από 25 έως και 50 φορές», αναφέρουν τα έγγραφα.

Το ρωσικό κέντρο SRC (space rocket centerProgress δεν έδωσε πολλές λεπτομέρειες σχετικά με τον νέο ρωσικό πύραυλο μεταφοράς που τροφοδοτείται από υγροποιημένο φυσικό αέριο (μεθάνιο) για να προστατεύσει τους ανθρώπους που τον αναπτύσσουν, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Κέντρου SRC Progress, Ντμίτρι Μπάρανοφ, τον Οκτώβριο.

Η ανάπτυξη του πυραύλου Amur-SPG

Νωρίτερα τον Οκτώβριο, υπογράφηκε σύμβαση αξίας 407 εκατομμυρίων ρούβλιων (5,2 εκατομμύρια δολάρια) για την ανάπτυξη ενός πρώτου σχεδίου του πυραύλου μεσαίας κατηγορίας Amur-SPG.

Ο νέος πύραυλος Amur-SPG θα περιλαμβάνει ένα πρώτο στάδιο που θα μπορούσε να επαναχρησιμοποιηθεί έως και δέκα φορές.

Στην επαναχρησιμοποιήσιμη λειτουργία, ο πύραυλος θα είναι σε θέση να εκτοξεύσει 9,5 τόνους φορτίου σε τροχιά χαμηλής γης από το διαστημικό κοσμοδρόμιο Βοστότσνι της Ρωσίας. Στην κανονική λειτουργία, ο πύραυλος θα μπορεί να μεταφέρει 12 τόνους φορτίου.


sputnik/photo: video screenshot