Στη δράση του ψηφιακού μετασχηματισμού των μικρομεσαίων επιχειρήσεων η οποία υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εντάχθηκαν οι ιατροί και οι ιατρικές εταιρείες, μετά από τις συνεχείς προσπάθειες του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του προέδρου του Γιώργο Πατούλη.
Πιο συγκεκριμένα οι ιατρικές υπηρεσίες ως επιλέξιμοι Κ.Α.Δ. είναι δικαιούχοι στο πρόγραμμα I (Ψηφιακά Εργαλεία Μ.Μ.Ε.) και στο πρόγραμμα III (Ψηφιακές Συναλλαγές) και τα οποία αφορούν στη χρηματοδότηση για την αξιοποίηση και την ενίσχυση νέων προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και στην απόκτηση νέων ψηφιακών εργαλείων για την υποστήριξη ψηφιακών συναλλαγών σε υφιστάμενες επιχειρήσεις.
Ειδικότερα στη δράση μπορούν να ενταχθούν ιατροί και ιατρικές εταιρείες ανεξαρτήτου νομικής μορφής, με ημερομηνία έναρξης και ίδρυσης/σύστασης πριν την 01/01/2022 και είναι ενεργές ως επιχειρήσεις κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης. Οι δικαιούχοι του προγράμματος εντάσσονται σε διακριτές κατηγορίες με κριτήριο την απασχόληση (εξαρτημένη εργασία) με ενίσχυση η οποία ξεκινάει από τα 900 ευρώ και κλιμακωτά φτάνει στα 18.000 ευρώ. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων για την χρηματοδότηση είναι η Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022.
«Αυτό είναι ένα πρώτο βήμα για την ψηφιακή αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του ιατρικού κλάδου εν μέσω πανδημίας και αυξανόμενης οικονομικής κρίσης. Συνεχίζουμε τις προσπάθειες και τις πιέσεις στους αρμόδιους φορείς για ένταξη των ιατρείων και σε νέα προγράμματα χρηματοδότησης πάγιου εξοπλισμού, λειτουργικών εξόδων κ.λ.π. τόσο για νέες όσο και για υφιστάμενες επιχειρήσεις», δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης.
amna/ pexels
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κατερίνη: Σύλληψη για τηλεφωνική υπόθεση απάτης με λεία 79.000 ευρώ
- Εν μέσω του πολέμου, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν τώρα και πωλήσεις όπλων άνω των 16 δισ. δολαρίων σε χώρες του Κόλπου
- Τη δημιουργία ενός “ασφαλούς διαδρόμου” στην περιοχή του Κόλπου ζητά ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός
- Σε 24ωρη απεργία οι σιδηροδρομικοί την Δευτέρα 23/3, ημέρα έναρξης της δίκης για το δυστύχημα στα Τέμπη
- Χειροπέδες σε 2 άνδρες για απόπειρα ανθρωποκτονίας 57χρονου τον Νοέμβριο του 2025 στα Πατήσια
- ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ: Πώς αμείβονται οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα στην αργία της 25ης Μαρτίου
- Έτσι θα φτιάξετε ένα καθαριστικό για όλο σχεδόν το σπίτι! Απλό, φυσικό και αποτελεσματικό
- Νετανιάχου: Το Ιράν δεν έχει πλέον δυνατότητα εμπλουτισμού ουρανίου
- Αγωνία για Τραμπ και ΝΑΤΟ – Τι θα συνέβαινε αν αποχωρούσαν οι ΗΠΑ;
- Ιταλός ΥΕΘΑ: «Δεν θα μπει κανείς στα στενά του Χορμούζ αν πρώτα δεν υπάρξει εκεχειρία»









