Προσπαθούν- Η νέα ημερομηνία εκτόξευσης της αποστολής Artemis I

H NASA ανακοίνωσε ότι η νέα προσπάθεια εκτόξευσης της αποστολής Artemis I

Θα πραγματοποιηθεί στις 23 Σεπτεμβρίου.

Το αποκαλούμενο «παράθυρο» εκτόξευσης είναι 23-27 Σεπτεμβρίου δηλαδή σε περίπτωση που ούτε στις 23 Σεπτεμβρίου, είτε λόγω καιρικών συνθηκών, είτε εξαιτίας νέου τεχνικού προβλήματος, θα υπάρχει περιθώριο μερικών ακόμη ημερών, για να πραγματοποιηθεί η εκτόξευση. Το επόμενο παράθυρο είναι 17 Οκτωβρίου-31 Οκτωβρίου.

Όμως στην ανακοίνωση της η NASA αναφέρει τις εργασίες, τις διαδικασίες και τα βήματα που πρέπει να γίνουν για να πραγματοποιηθεί η εκτόξευση και είναι σαφές ότι θα πρέπει να γίνει κάτι περισσότερο από αγώνας ταχύτητας από τους μηχανικούς της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας και να πάνε όλα καλά σε μια σειρά από σύνθετες τεχνικές διεργασίες για να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση στις 23 Σεπτεμβρίου. Δεδομένης της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί είναι αρκετοί εκείνοι που εκφράζουν αμφιβολίες ότι μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος του παραθύρου του Σεπτεμβρίου για την εκτόξευση και θεωρούν πιο πιθανό το παράθυρο του Οκτωβρίου.

Σε περίπτωση που η εκτόξευση γίνει τελικά ο πανίσχυρος πύραυλος SLS θα μεταφέρει το σκάφος Orion έξω από τη Γη και αυτό στη συνέχεια θα ταξιδέψει στη Σελήνη, θα τεθεί σε τροχιά γύρω από αυτή για 39-42 μέρες και θα επιστρέψει στον πλανήτη μας. Αν πύραυλος και σκάφος λειτουργήσουν ομαλά και όλα πάνε σύμφωνα με τον σχεδιασμό της αποστολής θα ξεκινήσει η υλοποίηση της επόμενης αποστολής του προγράμματος Artemis.

Η αποστολή Artemis 2 είναι προγραμματισμένη να γίνει το 2024 και σε αυτή θα υπάρχει πλήρωμα στο Orion αλλά θα πραγματοποιήσει μόνο… βόλτες γύρω από την Σελήνη προετοιμάζοντας την επόμενη αποστολή οι αστροναύτες της οποίας με επικεφαλής μιας γυναίκα θα είναι αυτοί που θα πατήσουν το πόδι τους στη Σελήνη 52 χρόνια μετά την τελευταία επίσκεψη του ανθρώπου εκεί. Στόχος του προγράμματος Artemis είναι η δημιουργία μόνιμων βάσεων στη Σελήνη και η μετατροπή της σε ένα διαστημικό διακομιστικό σταθμό, ένα κόμβο, που θα συνδέει τη Γη αρχικά με τον Άρη και αργότερα με άλλες περιοχές του ηλιακού μας συστήματος.

naftemporiki/ scr

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί