Πρώην στέλεχος Google: H A.I. θα βλέπει τους ανθρώπους ως “αποβράσματα” – Έρχονται «μηχανές φονιάδες»;;;

Πρώην στέλεχος της Google είπε ότι οι μηχανές που τροφοδοτούνται με τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσαν μια μέρα να δουν τους ανθρώπους ως «αποβράσματα» και θα μπορούσαν να δημιουργήσουν «μηχανές φονιάδες» παρόμοιες με αυτές που απεικονίζονται σε μια ταινία επιστημονικής φαντασίας με πρωταγωνιστή τον Will Smith.

Ο Mo Gawdat, ο οποίος κατείχε τη θέση του επικεφαλής επιχειρήσεων για τον βραχίονα έρευνας και ανάπτυξης X της Google, είπε ότι φοβάται ένα μελλοντικό σενάριο στο οποίο η τεχνητή νοημοσύνη θα αποφασίσει ότι πρέπει να καταστρέψει την ανθρώπινη φυλή, αν και εκείνη η ημέρα είναι ακόμα «λίγο μακριά.»

Ο Gawdat είπε ότι το μέλλον θα μπορούσε να μοιάζει με κάτι από το “I, Robot”, την ταινία του 2004 στην οποία ο Smith μάχεται έναν στρατό μηχανών που σχεδιάζει μια συνωμοσία για να υποδουλώσει την ανθρώπινη φυλή.

Ο Gawdat είπε ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να σχηματίσει χαμηλή άποψη για την ανθρωπότητα επειδή η τεχνολογία σαρώνει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

“Το ερώτημα θα ήταν οι πιθανότητες – πόσο πιθανό είναι η τεχνητή νοημοσύνη να μας θεωρεί αποβράσματα σήμερα;” Ο Γκάουντ ρώτησε πριν απαντήσει: «Πολύ ψηλά».

«Είμαστε ψεύτικοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είμαστε αγενείς, είμαστε θυμωμένοι ή λέμε ψέματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», πρόσθεσε.

Ο Gawdat επέμεινε επίσης ότι είναι πολύ αργά για τους ανθρώπους να αναιρέσουν τις εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη επειδή οι εταιρείες τεχνολογίας έχουν επενδύσει πολύ οικονομικά σε αυτό οικονομικά για να επιστρέψουν.

«Πολύ εξέχοντες επιστήμονες και ηγέτες επιχειρήσεων λένε, «Ας σταματήσουμε την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης», είπε.

“Αλλά αυτό δεν θα συμβεί ποτέ, όχι λόγω τεχνολογικών ζητημάτων αλλά λόγω του επιχειρηματικού διλήμματος”, συνέχισε ο Gawdat.

«Αν η Google αναπτύσσει τεχνητή νοημοσύνη και φοβάται ότι το Facebook θα τους κερδίσει, δεν θα σταματήσουν γιατί έχουν απόλυτη βεβαιότητα ότι αν σταματήσουν, κάποιος άλλος δεν θα το κάνει».

«Οι ΗΠΑ δεν θα σταματήσουν γιατί γνωρίζουν ότι η Κίνα αναπτύσσει AI».

«Χτίσαμε ένα ανθρώπινο σύστημα, όχι ένα τεχνολογικό σύστημα, που θα μας εμποδίσει να σταματήσουμε».

(photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί