Πρόεδρος αεροπορικής εταιρίας “βλέπει” την A.I. στη θέση του πιλότου!!!

Ο 73χρονος Tim Clark, πρόεδρος της αεροπορικής εταιρείας Emirates, πιστεύει ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να αντικαταστήσει τους πραγματικούς πιλότους σε επιβατικά αεροπλάνα - αλλά όχι στη διάρκεια της ζωή του.

«Μπορεί να δείτε ένα αεροσκάφος με έναν πιλότο», είπε ο 73χρονος στο Hadley Gamble του CNBC την Τρίτη, παρά τις αυξανόμενες ανησυχίες για το τι μπορεί να επιτύχει η τεχνητή νοημοσύνη .

Ενώ ο Clark πιστεύει ότι θα εξακολουθεί να υπάρχει ένας άνθρωπος στο πιλοτήριο, ανεξάρτητα από το πόσο η τεχνητή νοημοσύνη προχωρά, προτρέπει επίσης τους ανθρώπους να «αξιοποιήσουν» και να «χρησιμοποιήσουν» τη νέα τεχνολογία, όχι να «τη φοβούνται».

«Θα μπορούσε το αεροσκάφος να πετάξει σε πλήρως αυτοματοποιημένη βάση; Ναι, θα μπορούσε, η τεχνολογία είναι ακριβώς εκεί πάνω τώρα», ισχυρίστηκε. «[Αλλά] θα υπάρχει πάντα κάποιος στο θάλαμο πτήσης κατά την άποψή μου».

«Πολλοί άνθρωποι ανησυχούν για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνει η τεχνητή νοημοσύνη… αλλά αν είστε στην επιχείρηση και έχετε κάτι τόσο ισχυρό όσο αυτό που έρχεται και είστε πολύ προσανατολισμένοι σε διαδικασίες, έντασης ανθρώπινου δυναμικού, πρέπει να αφιερώσετε χρόνο για να δείτε τι θα μπορούσε να κάνει αυτό για να βελτιώσει αυτό που κάνετε», πρόσθεσε ο Κλαρκ.

Οι δηλώσεις του Βρετανού στελέχους έρχονται καθώς η τεχνητή νοημοσύνη προχωρά με ταχείς ρυθμούς — και προκαλεί σύγχυση και ανησυχία στο κοινό και στους ειδικούς της τεχνολογίας .

Η Google ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα προσθέσει «σήμανση» στα μεταδεδομένα των φωτογραφιών που παράγονται από τα δικά της μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης για να δείξει ότι οι εικόνες δημιουργούνται από υπολογιστή.

Αυτή η είδηση ​​ακολουθεί τη δημοσιοποίηση ιογενών deepfake εικόνων του Πάπα Φραγκίσκου που φοράει ένα  λευκό μπουφάν και του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αντιστέκεται στη σύλληψη .

(photo: pixabay)

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί