Πότε θα γίνουν οι δοκιμές σε ανθρώπους για τα εγκεφαλικά εμφυτεύματα του Έλον Μασκ – Ζητούν εθελοντές!!!

Ποιοι αναφέρεται ότι μπορούν να συμμετάσχουν στις κλινικές δοκιμές της Neuralink.

Η εταιρεία εμφυτευμάτων εγκεφάλου Neuralink του Έλον Μασκ έλαβε επίσημα έγκριση από τον FDA για να ξεκινήσει τις πρώτες δοκιμές σε ανθρώπους της διεπαφής εγκεφάλου-υπολογιστή της. Δείτε αναλυτικά εδώ: “Εγκρίθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ το τσιπάκι που θα μπαίνει στον εγκέφαλο! «Συγχαρητήρια» μοίρασε ο Ελον Μασκ”

Το Μητρώο Ασθενών της Neuralink

Όσοι θέλουν μπορούν να κάνουν εγγραφή στο μητρώο ασθενών για να δουν αν πληρούν τις προϋποθέσεις για μελλοντικές κλινικές δοκιμές της Neuralink. Αναφέρετε στους ενδιαφερόμενους ότι “Θα πρέπει να συμπληρώσετε έναν σύντομο έλεγχο για να προσδιορίσετε εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις για να υποβάλετε αίτηση μητρώου ασθενών.” 

Η ιστοσελίδα τους αναφέρει ότι: 

“Οποιοσδήποτε εντός των Ηνωμένων Πολιτειών που είναι τουλάχιστον 18 ετών και είναι ενήλικος στην πολιτεία του, που μπορεί να συναινέσει και έχει τετραπληγία, παραπληγία, απώλεια όρασης, απώλεια ακοής και/ή ανικανότητα ομιλίας, προσκαλείται να συμμετάσχει στο Μητρώο Ασθενών».

Επίσης αναφέρεται ότι μέχρι τώρα οι δοκιμές που έχουν για τα προϊόντα τους γίνονται σε μικρό αριθμό ατόμων και ότι το Μητρώο Ασθενών: “θα μας επιτρέψει να καταλάβουμε τις ανάγκες μιας μεγαλύτερης ομάδας ανθρώπων με διάφορες παθήσεις. Επίσης θα μας βοηθήσει να βρούμε το αν πληρείται τις προϋποθέσεις για μελλοντικές κλινικές δοκιμές της Neuralink.”

Πώς θα συνδέεται ο ανθρώπινος εγκέφαλος με εξωτερικές συσκευές μέσω του εμφυτεύματος – Πότε θα ξεκινήσουν οι δοκιμές

Ο γενικός στόχος της Neuralink αναφέρεται ότι είναι να μπορεί το ανθρώπινο νευρικό σύστημα να επικοινωνεί με υπολογιστές. Η εφεύρεση που αναπτύσσει ονομάζεται εμφύτευμα Neuralink N1Οι δοκιμές σε ανθρώπους του συγκεκριμένου εμφυτεύματος, μετά και την έγκριση που πήρε από τον FDA, αναμένεται να ξεκινήσουν, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα από την εταιρία πότε ακριβώς θα γίνει αυτό.

Η συσκευή έχει σχεδιαστεί για να αντικαταστήσει ένα μικρό κομμάτι ανθρώπινου κρανίου και να ταιριάζει εντελώς κάτω από το δέρμα ενός ατόμου. Μόλις τοποθετηθεί η συσκευή, οι 64 ανιχνευτές της βελόνας εισάγονται στον εγκέφαλο, ο οποίος στη συνέχεια επιτρέπει 1.024 κανάλια αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ του εγκεφάλου και ενός τσιπ υπολογιστή.

Μόλις ρυθμιστεί αυτό το κανάλι επικοινωνίας, τότε η συσκευή μπορεί να επικοινωνήσει από τον ανθρώπινο εγκέφαλο σε εξωτερικές συσκευές, κάτι που θα επέτρεπε βασικά σε ένα άτομο να επικοινωνεί με μια συσκευή όπως ένα iPhone , για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας μόνο το μυαλό του. Η συσκευή μπορεί να φορτιστεί και ασύρματα.

Σε τι λένε ότι θα χρησιμοποιηθεί το εμφύτευμα N1; Πρώτα σε τετραπληγικούς ασθενείς, ΜΕΤΑ όμως;;;;

Το σχέδιο είναι να ξεκινήσει η χρήση της συσκευής μόνο με τετραπληγικούς ασθενείς πρώτα. Ο Μασκ είπε ότι ήθελε να δει εάν η συσκευή θα βοηθήσει τους ανθρώπους να αποκαταστήσουν την όρασή τους καθώς και άτομα με μικρή ή καθόλου ικανότητα να λειτουργούν γρήγορα τους μυς τους για να χειρίζονται υπολογιστές και συσκευές ελέγχου. Είπε επίσης ότι ελπίζει ότι η συσκευή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την επανασύνδεση της επικοινωνίας του εγκεφάλου με το νωτιαίο μυελό για κάποιον με σπασμένο λαιμό.

Μόλις πραγματοποιηθούν κλινικές δοκιμές και υπάρξει μια καλύτερη ιδέα για το πόσο ασφαλής είναι αυτή η συσκευή, ο Musk σκοπεύει να τη διαθέσει στην αγορά για το κοινό. Είπε ότι οι διεπαφές εγκεφάλου-υπολογιστή του θα μπορούσαν να έχουν τη δυνατότητα να αποκαταστήσουν την ανεξαρτησία και να βελτιώσουν τη ζωή προς το καλύτερο.

Ανταλλαγή μηνυμάτων από εγκέφαλο σε εγκέφαλο – Αναπαραγωγή ήχου και βίντεο κατευθείαν στο μυαλό…

Αναφέρεται ότι δεν έχει ακόμη καθοριστεί εάν η συσκευή είναι ασφαλής, επειδή οι κλινικές της δοκιμές δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει. Οι δυνατότητες για το τι μπορεί να κάνει αυτή η συσκευή, ωστόσο, είναι ατελείωτες. Αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον για τον έλεγχο βιονικών άκρων, τη σκέψη ενός μηνύματος και την αποστολή του απευθείας στο νευρικό εμφύτευμα κάποιου άλλου, την αναπαραγωγή βίντεο και ήχου χωρίς την ανάγκη οθονών και πολλά άλλα.

Αυτό που τους απασχολεί είναι αν θα είναι ασφαλής η συσκευή – Αν πιστοποιηθεί κάτι τέτοιο θα τρέξουν όλοι να την πάρουν

Το κύριο μέλημα που έχουν οι περισσότεροι είναι πώς ακριβώς θα τοποθετηθεί η συσκευή με ασφάλεια. Η Neuralink δημιούργησε ένα ρομπότ που ονομάζεται R1 που σχεδιάστηκε ειδικά για να εμφυτεύει αυτά τα τσιπ με ασφάλεια χωρίς να αφαιρεί το προστατευτικό εξωτερικό στρώμα του εγκεφάλου.

Έχει επιχειρήθει ποτέ κάτι τέτοιο;

Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι μια άλλη εταιρεία, η Blackrock Neurotech, έχει ήδη τοποθετήσει το δικό της εμφύτευμα εγκεφάλου σε ασθενείς πάνω από 50 φορές από το 2004 με μεγάλη επιτυχία. Το τσιπ τους, γνωστό ως NeuroPort Array, ξεφεύγει μέσα από το δέρμα, επομένως δεν είναι κρυφό όπως σχεδιάζει να είναι το εμφύτευμα N1.

Ωστόσο, έχει λειτουργήσει εξαιρετικά με τετραπληγικούς ασθενείς, βοηθώντας τους να ανακτήσουν την απτική λειτουργία, την κίνηση των άκρων και τα προσθετικά και την ικανότητα ελέγχου ψηφιακών συσκευών. 

(photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί