Πώς να ελέγξετε εάν τα στοιχεία σας έχουν διαρρεύσει από το facebook

H διαρροή στο facebook περιλαμβάνει πολύ ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, όπως τηλεφωνικούς αριθμούς, πλήρη ονόματα, τοποθεσίες, ημερομηνίες γενεθλίων, βιογραφικά στοιχεία αλλά και e-mail.

Όπως σας ενημερώσαμε χθες ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα 533 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook φαίνεται πως πήραν στα χέρια τους hacker και σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης τα στοιχεία αυτά διέρρευσαν στο Διαδίκτυο και μάλιστα είναι προσβάσιμα δωρεάν.

Πώς να ελέγξετε εάν τα στοιχεία σας έχουν διαρρεύσει

Ο Τρόι Χαντ, ειδικός σε θέματα ασφάλειας υπολογιστών και δημιουργός μιας βάσης δεδομένων με τίτλο «Have I been Pwned», δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «δεν έχει δει ακόμη στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι αυτή η παραβίαση δεν ήταν νόμιμη». Τελικά, ο Χαντ εντόπισε μόνο 2,5 εκατομμύρια διευθύνσεις email από τον τεράστιο όγκο πληροφοριών που παραβιάστηκαν.

Οι χρήστες που θέλουν να δουν αν έχουν διαρρεύσει τα προσωπικά τους δεδομένα, μπορούν να το κάνουν με έναν απλό τρόπο, εισάγοντας την διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους στον ιστότοπο «Have I been Pwned». Ο Χαντ εξετάζει το ενδεχόμενο να αναπτύξει εργαλείο που θα επιτρέπει σε κάποιον να δει εάν έπεσε θύμα υποκλοπής μέσω του αριθμού του κινητού του τηλεφώνου.

Εάν οι προσωπικές σας πληροφορίες έχουν όντως διαρρεύσει, θα πρέπει να αλλάξετε άμεσα τους κωδικούς πρόσβασής σας για ιστότοπους που έχουν παραβιαστεί ή να χρησιμοποιήσετε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης. Μπορείτε επίσης να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων για επιπλέον ασφάλεια.

με πληροφορίες ethnos/ photo unsplash

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί