Ποιος είναι ο τοξικός κομήτης που πλησιάζει τη Γη; Μας…επισκέφθηκε τελευταία φορά όταν χτίζονταν οι πυραμίδες (ΒΙΝΤΕΟ)

Αφού πέρασε από τη Γη όταν κατασκευάζονταν οι πυραμίδες της Αιγύπτου, ένας κομήτης που περιέχει τοξικό αέριο θα ξαναπλησιάσει τον πλανήτη μας, μεταξύ Απριλίου και Μαΐου.


Σύμφωνα με μια Ρωσίδα αστρονόμο, θα είναι δυνατόν να δούμε το πράσινο χρώμα του, χωρίς τηλεσκόπιο.
«Το δικυάνιο ή κυανογόνο είναι υπεύθυνο για την παρουσία του πράσινου χρώματος, γιατί η υπεριώδης ακτινοβολία διεγείρει τα μόρια του δικυανίου με αποτέλεσμα να προκαλείται το φαινόμενο του φθορισμού», σημειώνει η Λουντμίλα Κόχμαν, επιστήμονας στο πλανητάριο της Μόσχας.

Όπως αναφέρει, ο κομήτης θα πλησιάσει τη Γη στις 24 Μάη, έχοντας μέγιστη απόσταση 117 εκατ. χλμ., ενώ στις 31 Μάη, θα περάσει από τον Ήλιο σε απόσταση 38 εκατ. χλμ, κοντύτερα από ότι βρίσκεται ο πλανήτης Ερμής.

«Μπορεί να γίνει ο λαμπρότερος κομήτης στον ουρανό τα τελευταία 7 χρόνια κι εξαιτίας του ηλιακού ανέμου, θα σχηματιστούν ουρές. Η μία θα είναι άνθρακα η άλλη θα είναι σκόνης, γεγονός πολύ εντυπωσιακό», ανέφερε.

Ο κομήτης C / 2019Y4 Atlas όπως είναι το επίσημο όνομά του ανακαλύφθηκε στις 28 Δεκέμβρη 2019, από το πρόγραμμα εντοπισμού πιθανώς επικίνδυνων αστεροειδών ATLAS.

Έχει περάσει ξανά από τη Γη στην αρχή της 4ης χιλιετίας π.Χ., κατά τη διάρκεια κατασκευής των πυραμίδων της Αιγύπτου, εξήγησε η αστρονόμος.

(Sputniknews – φωτο:video screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί