Ποιοί πήγαν στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης;; Ιστορική παραδοχή από NASA, vid

Τι ψάχνουν άραγε εκεί πέρα;;

Ο επικεφαλής της NASA Bill Nelson υπερασπίστηκε τα σχέδια του οργανισμού να περικόψει ή να ακυρώσει ορισμένα διαστημικά προγράμματα σε ακρόαση της Αμερικανικής Βουλής, ρίχνοντας μεγάλο μέρος της ευθύνης στο Κογκρέσο.

Σε μια ακρόαση 90 λεπτών της επιτροπής εμπορίου, δικαιοσύνης και επιστήμης της Επιτροπής Πιστώσεων της Βουλής στις 17 Απριλίου σχετικά με την πρόταση προϋπολογισμού της NASA για το οικονομικό έτος 2025, ο Nelson αντιμετώπισε ερωτήσεις από ορισμένα μέλη σχετικά με σχέδια μείωσης των δαπανών.

Η συγκεκριμένη ακρόαση δεν έρχεται μία τυχαία στιγμή. Ήδη Ρώσοι και Κινέζοι έχουν ανακοινώσει τα μεγαλεπήβολα σχέδιά τους για το διάστημα που σε πρώτο πλάνο έχουν την Σελήνη.

Σχετικά δε με τον δορυφόρο της Γης, ο Διοικητής της NASA είχε μία πολύ ενδιαφέρουσα στιχομυθία με Ρεπουμπλικάνο πολιτικό.

«Η Κίνα έχει κάνει εξαιρετικά βήματα ειδικά τα τελευταία 10 χρόνια, αλλά είναι πολύ, πολύ μυστικοπαθή. Πιστεύουμε ότι πολλά από το λεγόμενο πολιτικό διαστημικό τους πρόγραμμα είναι ένα στρατιωτικό πρόγραμμα. Και νομίζω ότι, στην πραγματικότητα, βρισκόμαστε σε έναν αγώνα δρόμου».

Τότε ήρθε η ερώτηση από τον Αμερικανό πολιτικό και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

-«Πείτε μου τι πιστεύετε ότι κάνουν οι Κινέζοι στην πίσω πλευρά της Σελήνης;»

-«Πρόκειται να κάνουν μία προσελήνωση στην μακρινή πλευρά της Σελήνης, η οποία είναι η μόνιμα σκοτεινή πλευρά! Δεν σκοπεύουμε να πάμε εκεί»

-«Σε τι θα ωφεληθούμε εμείς από το να μην πάμε εκεί;»

-«Δεν γνωρίζουμε τι υπάρχει στην πίσω πλευρά της Σελήνης, οπότε αυτό θα ήταν κάτι που θα το ανακαλύπταμε! ΑΛΛΑ η απόφασή μας είναι ότι είναι πιο κερδοφόρο για εμάς να πάμε στον νότιο πόλο της Σελήνης».

Και εδώ γεννώνται πολλά ερωτήματα, τα οποία έμειναν αναπάντητα από τη συγκεκριμένη ακρόαση. Ένα εξ αυτών αφορά το εάν η NASA και συνεπώς εκείνοι τους οποίους εκπροσωπούν οι ΗΠΑ πάνω στον πλανήτη έχουν κάποιου είδους…οδηγίες (ή απαγόρευση!!!) σχετικά με την αθέατη πλευρά της Σελήνης, που οι Κινέζοι και οι Ρώσοι ΔΕΝ έχουν!!!

freepik photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί