Πιλοτικό έργο: Αστυνομικό ρομπότ περιπολεί στο μετρό της Νέας Υόρκης – BINTEO

Στην Νέα Υόρκη, ρομπότ θα βοηθήσουν το αστυνομικό τμήμα να διασφαλίσει την ασφάλεια στους σταθμούς του μετρό από τον Οκτώβριο.

Το ρομπότ ασφαλείας K5 (“Knightscope”) παρουσιάστηκε πρόσφατα επίσημα από τον Eric Adams, δήμαρχο της μητρόπολης των ΗΠΑ.

Το K5 διαθέτει σύγχρονο σύστημα κάμερας και κινείται πάνω σε τροχούς. Στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος, θα παρακολουθεί τον σταθμό Times Square του μετρό, τον πιο πολυσύχναστο στην πόλη.


Σύμφωνα με το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Υόρκης, αστυνομικοί που έχουν εκπαιδευτεί στην χρήση του K5 θα συνοδεύουν το ρομπότ. Η αστυνομία έχει ήδη προειδοποιήσει να μην προκληθεί ζημιά στο ρομπότ των 420 λιβρών (190 κιλών). Όποιος το κάνει πρέπει να περιμένει να ταυτοποιηθεί και να συλληφθεί.

Σύμφωνα με τον Άνταμς, το ρομπότ θα νοικιάζεται για 9 δολάρια την ώρα – λιγότερο από τον αμερικανικό κατώτατο μισθό. Η παρουσία του στο μετρό, εκτός από τις πολυάριθμες κάμερες παρακολούθησης που υπάρχουν ήδη, έχει σκοπό να υπενθυμίσει ότι η τεχνολογία παρακολουθεί τους ανθρώπους, όπως σχολιάζεται από επικριτές! Αφού ολοκληρωθεί το πιλοτικό πρόγραμμα, θα αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα του ρομπότ και η πόλη θα αποφασίσει πώς θα το χρησιμοποιήσει καλύτερα, είπε ο δήμαρχος.

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί