Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Με «know how» MIT χώρεσαν τα πάντα στο κινητό των φοιτητών

Με τη νέα εφαρμογή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας οι φοιτητές έχουν πρόσβαση μέχρι και στο μενού του εστιατορίου.

Με μια νέα δωρεάν διαδικτυακή εφαρμογή με την ονομασία «myUoM» έχουν στη διάθεσή τους οι φοιτητές του πανεπιστημίου Μακεδονίας και μαζί όλα όσα αφορούν στις σπουδές τους και όχι μόνο.

Έτσι στο κινητό τους μπορούν να βλέπουν από το πρόγραμμα των μαθημάτων και της εξεταστικής, τους βαθμούς τους έως και το …μενού του εστιατορίου. Όπως κοινοποίησε το ίδρυμα στους φοιτητές του «Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας… στο κινητό σου», θα μπορούσε να είναι η περιγραφή της δωρεάν διαδικτυακής εφαρμογής «myUoM», η οποία δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας να έχουν άμεση ενημέρωση για τις σπουδές τους, καθώς και όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για την καθημερινή τους παρουσία στο Ίδρυμα».

Η νέα εφαρμογή, που δημιουργήθηκε από την Κοινότητα Ανοικτού Λογισμικού του Πανεπιστημίου Μακεδονίας διατίθεται με άδεια χρήσης MIT, -μια άδεια ελεύθερου λογισμικού που δημιουργήθηκε στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης- και έτσι η εφαρμογή μπορεί να υιοθετηθεί δωρεάν και από τα άλλα Πανεπιστήμια της χώρας.

Τι έχει η εφαρμογή myUOM

Η Κοινότητα Ανοικτού Λογισμικού του Πανεπιστημίου Μακεδονίας απαρτίζεται κυρίως από φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Ιδρύματος. Αυτοί προχώρησαν στη δημιουργία της εφαρμογής με σκοπό να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των συμφοιτητών τους. Έτσι, η «myUOM» συγκεντρώνει και παρουσιάζει τις πληροφορίες τόσο της κεντρικής ιστοσελίδας του Πανεπιστημίου όσο και τις επιμέρους πληροφορίες της κάθε Σχολής, με τρόπο εύκολο και γρήγορο. Συγκεκριμένα προσφέρει:

  • το πρόγραμμα μαθημάτων και της εξεταστικής για κάθε σχολή,
  • σύνδεση προς την πλατφόρμα ασύγχρονης εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου,
  • σύνδεση με την πλατφόρμα παρουσίασης βαθμών και αιτήσεων προς γραμματείες,
  • σύνδεση με υπηρεσίες της βιβλιοθήκης,
  • σύνδεση με ιστοσελίδα αίτησης για λήψης βιβλίων,
  • παρουσίαση του μενού του εστιατορίου,
  • παρουσίαση των στοιχείων του ακαδημαϊκού προσωπικού,
  • παρουσίαση των αιθουσών μαθημάτων,
  • παρουσίαση δικαιολογητικών για εισαγωγή πρωτοετών αλλά και ορκωμοσιών,
  • σύνδεση με όλες τις λοιπές υπηρεσίες και φοιτητικούς συλλόγους του Πανεπιστημίου.

Η Κοινότητα Ανοιχτού Λογισμικού του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, επιστημονικά υπεύθυνος της οποίας είναι ο καθηγητής του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής Άγγελος Σιφαλέρας, είναι μια ομάδα που σκοπό έχει να γνωστοποιήσει και να προωθήσει το Ελεύθερο Λογισμικό, Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ) και το Open Source Hardware.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι για την εφαρμογή «myUOM» μπορούν να επικοινωνούν στο email: [email protected] και να επισκέπτονται την ιστοσελίδα ΕΔΩ.

ieidiseis/ pexels

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί