Οι Κινέζοι υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν αντίδοτο στον εθισμό των videogames

Από τον Αύγουστο του 2021 η Κίνα έβαλε όριο στην διάρκεια που μπορεί κάποιος να παίζει games κάθε μέρα.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, η Κίνα, μία χώρα με παράδοση στις απαγορεύσεις και στην λογοκρισία, κατάφερε να μειώσει τον εθισμό των νέων της στα video games. Από τον Αύγουστο του 2021 η Κίνα έβαλε όριο στην διάρκεια που μπορεί κάποιος να παίζει games κάθε μέρα. Κάθε μέρα μόνο 3 ώρες επιτρέπει στους νέους να παίζουν. Άραγε με τις απαγορεύσεις αυτές όντως μειώνει τον εθισμό ή απλά τον κάνει χειρότερο;

Ένα άλλο μέτρο ήταν πως πάγωσε την παραγωγή νέων τίτλων κι έτσι οι Κινέζικες εταιρίες που φτιάχνουν παιχνίδια δέχθηκαν γερό πλήγμα. Η κυβέρνηση της Κίνας ισχυρίζεται τώρα πως το 75% των νέων παίζουν λιγότερο κάθε μέρα. Τώρα όμως μία νέα ανακοίνωση λέει πως οι περιορισμοί θα χαλαρώσουν εν όψει του χειμώνα και των μέτρων για τον Covid. Εκτός όμως από τους νέους, πολλοί ενήλικοι Κινέζοι το έχουν ρίξει το gaming. Επίσης σε πολλά κέντρα για ηλικιωμένους βρίσκουμε ένα ειδικό πρόγραμμα παιχνιδιών τα οποία σκοπό έχουν την ενδυνάμωση των σχέσεων των ηλικιωμένων με τα εγγόνια τους.

Η κυβέρνηση της Κίνας υποστηρίζει πως τα videogames ευθύνονται για την αύξηση της μυωπίας στους νέους, για τα προβλήματα συγκέντρωσης και ψυχικής υγείας, καθώς και για πολλές διαταραχές στον ύπνο. Αναφέρεται ότι η αγορά έχει χάσει πολλά εκατομμύρια λόγω αυτής την απαγόρευσης. Να μην ξεχνάμε πως η Κίνα πλέον, μαζί με την Ινδία, είναι οι μεγαλύτερες και πιο προσοδοφόρες αγορές στον κόσμο όσο αφορά το gaming, με πάνω από 700 εκ. gamers μόνο στην Κίνα.

(από ratpack. gr / photo: pixabay)

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί