Όμως μεγάλες εταιρείες όπως η Space X, η Amazon και άλλες έχουν ξεκινήσει μια μάχη για την επικράτηση στον τηλεπικοινωνιακό τομέα μέσω τεράστιων στόλων δορυφόρων που θα παρέχουν προηγμένες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες στους συνδρομητές τους. Κάθε στόλος θα αποτελείται από χιλιάδες δορυφόρους και ήδη οι εμπλεκόμενες εταιρείες έχουν ήδη εκτοξεύσει δεκάδες δορυφόρους και προγραμματίζουν την συνεχή εκτόξευση νέων τους επόμενους μήνες και χρόνια.
Η ύπαρξη αυτών των στόλων έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις για διαφόρους λόγους. Οι αστρονόμοι υποστηρίζουν ότι θα εμποδίσουν τις παρατηρήσεις από τα επίγεια τηλεσκόπια. Ειδικοί λένε ότι πολλαπλασιάζεται εκθετικά η πιθανότητα συγκρούσεων των δορυφόρων με τα αμέτρητα διαστημικά σκουπίδια που κυκλοφορούν γύρω από την Γη με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια νέα πηγή παραγωγής τους.
Ομάδα επιστημόνων με δημοσίευση τους στην επιθεώρηση «Scientific Reports» υποστηρίζει ότι οι πολυπληθείς στόλοι τηλεπικοινωνιακών δορυφόρων μπορεί να προκαλέσουν ζημιές στο στρώμα του όζοντος της Γης. Σύμφωνα με τους ερευνητές κάποιοι από τους δεκάδες χιλιάδες δορυφόρους που θα αποτελούν τον κάθε στόλο θα παθαίνουν βλάβες με αποτέλεσμα να απελευθερώνουν στην ατμόσφαιρα χημικές ουσίες οι οποίες θα προκαλέσουν μεταβολές στην ανώτερη ατμόσφαιρα του πλανήτη.
Οι μεταβολές αυτές θα έχουν άγνωστες παρενέργειες αλλά οι ερευνητές αναδεικνύουν μια από αυτές. Όπως υποστηρίζουν οι δορυφόροι που θα έχουν υποστεί βλάβες θα απελευθερώνουν αλουμίνιο, μια χημική ουσία η οποία είναι διαπιστωμένο ότι προκαλεί ζημιά στο στρώμα του όζοντος. Το ζήτημα αυτό τέθηκε στις εμπλεκόμενες εταιρείες χωρίς να υπάρξει κάποια επίσημη τοποθέτηση από αυτές μέχρι στιγμής.
naftemporiki/ photo pexels
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μία… νορμάλ μέρα σε ρωσικό χωριό με πολικές αρκούδες να κυκλοφορούν στους δρόμους, vid
- Φάμελλος: Μην τολμήσει ο κ. Μητσοτάκης να κλείσει τα υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ
- Αντιδράσεις των Δημάρχων για τα μαζικά «λουκέτα» καταστημάτων ΕΛΤΑ
- Κασιδιάρης: «Η δολοφονία Φύσσα το 2013 δολοφόνησε εμένα και τη Χρυσή Αυγή»
- Θεσσαλονίκη: Τιμήθηκε ο δικαστικός αστυνομικός που έσωσε 15χρονο από φλεγόμενο διαμέρισμα
- ΥΠΑΜ ΗΠΑ: Οι δοκιμές πυρηνικών όπλων είναι ένας υπεύθυνος τρόπος πυρηνικής αποτροπής
- Η Κίνα αλλάζει τα δεδομένα στον αέρα: Πρώτα πλάνα του νέου μαχητικού stealth 6ης γενιάς, video
- Συνέβη και αυτό στην Κίνα! Ρομποτόσκυλο βγάζει βόλτα… αληθινό σκύλο, vid
- Επίδομα Παιδιού: Ποιά μέρα κλείνει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις
- Eurostat: Στο 1,7% μειώθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Οκτώβριο
 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					









 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					