Ο πόλεμος αλλάζει μορφή: Tο “έξυπνο” προπέτασμα καπνού από την DARPA για τον Αμερικανικό στρατό

Μια ακόμη φουτουριστική τεχνολογία αναπτύσσει το Τμήμα Προηγμένων Αμυντικών Ερευνητικών Προγραμμάτων του αμερικανικού στρατού (DARPA).

Μια ακόμη φουτουριστική τεχνολογία αναπτύσσει το Τμήμα Προηγμένων Αμυντικών Ερευνητικών Προγραμμάτων του αμερικανικού στρατού (DARPA).

Πρόκειται για ένα πέπλο καπνού που θα κρύβει από την θέα των αντίπαλων δυνάμεων τους Aμερικανούς στρατιώτες στα πεδία των μαχών.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, αυτό το προπέτασμα καπνού θα λειτουργεί ως ένα είδος αόρατου μανδύα που θα εμποδίζει κάποιον να βλέπει τους Aμερικανούς στρατιώτες, ενώ την ίδια στιγμή εκείνοι θα μπορούν να βλέπουν τους αντιπάλους τους μέσα από αυτόν τον μανδύα.

Αυτός ο καπνός αποτελείται από ένα νέο υλικό που ανέπτυξαν οι ερευνητές της DARPA και έρχεται ως αντικαταστάτης του λευκού φωσφόρου που χρησιμοποιείται για τον φωτισμό ή την απόκρυψη στρατιωτικών θέσεων. Ο λευκός φώσφορος είναι εξαιρετικά βλαβερός για τον ανθρώπινο οργανισμό και προκαλεί σοβαρά εγκαύματα σε όσους έρθουν σε επαφή με αυτόν. Η χρήση του λευκού φώσφορου δεν μπορεί να γίνει στοχευμένα μόνο εναντίον των αντίπαλων στρατευμάτων, αφού εκτός των άλλων η δράση του διαρκεί περίπου οκτώ ώρες. Έτσι θύματα του λευκού φωσφόρου πέφτουν και οι Aμερικανοί στρατιώτες, αλλά και άμαχος πληθυσμός που έχει την ατυχία να βρεθεί εντός της ακτίνας δράσης αυτής της επικίνδυνης χημικής ουσίας.

Ο νέος καπνός που αναπτύσσει η DARPA σε συνεργασία με αμερικανικά πανεπιστήμια θα είναι ασφαλής για τον ανθρώπινο οργανισμό, τόσο στη δερματική επαφή με αυτόν, όσο και σε περίπτωση που κάποιος τον εισπνεύσει. Το πρόγραμμα ανάπτυξης του νέου καπνού ονομάζεται Coded Visibility (CV) και εκτιμάται ότι θα χρειαστούν περίπου τέσσερα έτη για την ανάπτυξη του νέου υλικού.

naftemporiki/pexels

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί