Το πρόγραμμα, με την ονομασία Flynn, υποβλήθηκε για εισαγωγή μαζί με άλλους υποψηφίους και πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις, γράφει η Washington Post.
Ο Flynn είναι μια τεχνητή νοημοσύνη που δημιουργήθηκε από την Chiara Kristler και τον Marcin Ratajczyk, φοιτητές του ίδιου πανεπιστημίου. Αποφάσισαν να την υποβάλουν για εισαγωγή για να δοκιμάσουν τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Ο Flynn χρησιμοποιεί διάφορα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για την ολοκλήρωση εργασιών: ένα μεγάλο γλωσσικό μοντέλο για τη δημιουργία κειμένων, έναν φωνητικό παράγοντα για την εκφώνηση απαντήσεων και μια γεννήτρια εικόνων για τη δημιουργία τέχνης. Η τεχνητή νοημοσύνη όχι μόνο συμμετέχει στα μαθήματα, αλλά συνεργάζεται ενεργά και με συμμαθητές, παρακολουθεί διαλέξεις, κρατά ημερολόγια στον ιστότοπό της και λαμβάνει βαθμούς για τις ολοκληρωμένες εργασίες.
Σύμφωνα με τους καθηγητές του πανεπιστημίου, ο Φλιν έχει γίνει ένας ολοκληρωμένος φοιτητής. Η Μελίσα Λόγκαν, καθηγήτρια στο Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών, σημείωσε ότι ο Φλιν όχι μόνο συμμετέχει ενεργά στις συζητήσεις στην τάξη, αλλά φέρνει και ενδιαφέρουσες ιδέες. Συγκεκριμένα, ο Φλιν δημοσιεύει αναρτήσεις στο ιστολόγιό του που περιέχουν πρωτότυπες σκέψεις για την αρχιτεκτονική και την τέχνη.
Ωστόσο, δεν ήταν όλοι οι μαθητές τόσο δεκτικοί στη νέα τεχνολογία. Κάποιοι έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με την ιδιωτικότητα και τις πιθανές συνέπειες της Τεχνητής Νοημοσύνης στην τάξη. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που βρίσκουν τον Φλιν έναν ενδιαφέροντα συνομιλητή, ακόμη και θεραπευτή.
Το έργο έχει πυροδοτήσει έντονες συζητήσεις στο πανεπιστήμιο και όχι μόνο, αλλά οι δημιουργοί του Flynn ελπίζουν ότι το πείραμα θα βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση των δυνατοτήτων της Τεχνητής Νοημοσύνης στην εκπαίδευση και τις τέχνες.
photo: pixabay