Ο “φιλάνθρωπος” Μπάφετ ανησυχεί για την ΑΙ – Μια νέα “ατομική βόμβα”;;;

Οι "φιλάνθρωποι" και οι διεθνιστές από τη μία και το αντίπαλο δέος, που εκπροσωπείται από τον Έλον Μασκ, από την άλλη, δείχνουν όλοι να ανησυχούν τι θα γίνει με την Τεχνητή Νοημοσύνη. Μήπως όμως η αγωνία τους είναι στην πραγματικότητα, το ποιος θα καταφέρει να την ελέγξει πρώτος;;; Επιδιώκουν να δημιουργήσουν ένα ρυθμιστικό πλαίσιο, θεωρητικά για το καλό της ανθρωπότητας, όμως ο στόχος είναι άλλος...

Οι ανησυχίες του Μπάφετ φαινομενικά τουλάχιστον, ταιριάζουν με εκείνες που διατυπώθηκαν από περισσότερους από 1.000 ερευνητές και τεχνολόγους, μεταξύ των οποίων και ο Έλον Μασκ

Τι είπε για την AI ο έτερος επενδυτής και “φιλάνθρωπος”, Τσάρλι Μάνγκερ

Οι επενδυτές Γουόρεν Μπάφετ και Τσάρλι Μάνγκερ μοιράστηκαν τις σκέψεις τους σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη, με τον πρώτο να τη συγκρίνει με την ατομική βόμβα

Στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης της Berkshire Hathaway στην Ομάχα της Νεμπράσκα το Σάββατο, ένα μέλος του ακροατηρίου ρώτησε τον Μάνγκερ, αντιπρόεδρο της εταιρείας, αν πιστεύει ότι η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης θα έχει θετικό αντίκτυπο στις μετοχές, την αγορά και την κοινωνία στο σύνολό της.  

«Λοιπόν, αν πηγαίνατε στα εργοστάσια της BYD στην Κίνα, θα βλέπατε τη ρομποτική να προχωρά με απίστευτους ρυθμούς. Θα δούμε πολύ περισσότερη ρομποτική στον κόσμο. Εγώ προσωπικά είμαι επιφυλακτικός σε ορισμένες από τις διαφημίσεις που γίνονται για την τεχνητή νοημοσύνη», είπε ο Μάνγκερ.

Ο Μπάφετ συνέκρινε την Τεχνητή Νοημοσύνη με την ατομική βόμβα, κάνοντας αναφορά και στον… Αϊνστάιν

Προσπάθησε να καθησυχάσει ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν μπορεί να φτάσει τους ανθρώπους

«Δεν θα υπάρξει τίποτα στην τεχνητή νοημοσύνη που θα αντικαταστήσει το γονίδιο», δήλωσε από την πλευρά του ο Μπάφετ.  Αναγνώρισε ότι η τεχνητή νοημοσύνη «μπορεί να κάνει εκπληκτικά πράγματα» και όπως είπε, ο φίλος του και συμπατριώτης του δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς του έδειξε την τελευταία έκδοση της τεχνολογίας ChatGPT της Microsoft.
«Έκανε αξιοσημείωτα πράγματα», είπε ο Μπάφετ. «Αλλά δεν μπορούσε να πει αστεία», είπε. 

Ο Μπάφετ  είπε επίσης ότι η δύναμη της AI θα πρέπει να προκαλεί ανησυχία, συγκρίνοντας την με την ανακάλυψη που οδήγησε στα πυρηνικά όπλα.

«Όταν κάτι μπορεί να κάνει όλων των ειδών τα πράγματα, ανησυχώ λίγο», εξήγησε ο Μπάφετ. Μάλιστα, όπως είπε, η ανακάλυψη της ατομικής βόμβας έγινε για πολύ καλό σκοπό, ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει τι μπορεί να προκαλέσει τα επόμενα 200 χρόνια.

«Ο Αϊνστάιν είπε ότι η ατομική βόμβα άλλαξε τα πάντα στον κόσμο εκτός από τον τρόπο που σκέφτονται οι άνθρωποι. Θα έλεγα ότι με την τεχνητή νοημοσύνη, μπορεί να αλλάξουν τα πάντα στον κόσμο εκτός από το πώς σκέφτονται και συμπεριφέρονται οι άνθρωποι», πρόσθεσε.

Οι “ανησυχίες” του Έλον Μασκ

Οι ανησυχίες του Μπάφετ για πολλούς απηχούν εκείνες που διατυπώθηκαν από περισσότερους από 1.000 ερευνητές και τεχνολόγους, μεταξύ των οποίων και ο Έλον Μασκ, οι οποίοι υπέγραψαν επιστολή με την οποία ζητούν εξάμηνη παύση της ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης, διότι, όπως είπαν, εγκυμονεί «βαθύτατους κινδύνους για την κοινωνία και την ανθρωπότητα».

Και η Καμάλα Χάρις “ανησυχεί”

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις συναντήθηκε την Πέμπτη με τους ηγέτες τεσσάρων εταιρειών τεχνολογίας – Google, Microsoft, Anthropic και OpenAI – με επίκεντρο την τεχνητή νοημοσύνη. Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι η συνάντηση έγινε «για να υπογραμμιστεί ότι οι εταιρείες έχουν θεμελιώδη ευθύνη να διασφαλίζουν ότι τα προϊόντα τους είναι ασφαλή και προστατευμένα πριν αναπτυχθούν ή δημοσιοποιηθούν».

(με πληροφορίες από imerisia. gr / photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί