Ο Έλον Μασκ «τα βρήκε» με την Apple

Μετά τη μετωπική σύγκρουση, ήρθε μία «καλή συζήτηση» του Έλον Μασκ με τον Τιμ Κουκ.


Το αφεντικό του Twitter, Έλον Μασκ, φαίνεται να «τα βρήκε» με την Apple μετά τις φραστικές του επιθέσεις στην κατασκευάστρια εταιρεία του iPhone.

Ο Μασκ έγραψε στο Twitter ότι είχε μια «καλή συζήτηση» με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Apple, Τιμ Κουκ. Όπως είπε «λύθηκε η παρεξήγηση» σχετικά με μια υποτιθέμενη απειλούμενη αφαίρεση της εφαρμογής Twitter από το App Store της Apple.
Σύμφωνα με τον Μασκ, ο Κουκ κατέστησε σαφές ότι η ομάδα του δεν το σκέφτηκε ποτέ αυτό. Η Apple πάντως δεν έχει σχολιάσει ακόμη το θέμα.

Ο Μασκ είχε προηγουμένως επιτεθεί δριμύτατα στην Apple. Σε μια σειρά από tweets υποστήριξε ότι η Apple μισεί την ελευθερία του λόγου στην Αμερική, αφού η εταιρεία σταμάτησε σε μεγάλο βαθμό να διαφημίζεται στο Twitter μετά την εξαγορά της πλατφόρμας από τον Μασκ.

Αργότερα ισχυρίστηκε ότι η Apple απείλησε να διώξει το Twitter από το App Store χωρίς να δώσει κανένα λόγο.

Ο Μασκ διαμαρτυρήθηκε επίσης για μια υποτιθέμενη «μυστική» χρέωση στην Apple για αγορές στο App Store – που σημαίνει ένα γνωστό μερίδιο εσόδων έως και 30%.

Το Twitter προσπαθεί αυτή τη στιγμή να αποκαταστήσει τη φθίνουσα εμπιστοσύνη των χρηστών στην ασφάλεια της πλατφόρμας με τη βοήθεια του επαληθευμένου μοντέλου συνδρομής Twitter Blue. Το πιστοποιητικό ασφαλείας πρόκειται να κυκλοφορήσει την Παρασκευή, αλλά μόνο για το λογισμικό iOS για κινητά της Apple, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος The Information. Επειδή το Twitter προωθεί την προσφορά συνδρομής μέσω μιας ενημέρωσης εφαρμογής iOS, η εταιρεία ζήτησε την έγκριση της Apple ως μέρος της διαδικασίας αναθεώρησης, ανέφερε ο ιστότοπος. Η έκδοση Android θα ενημερωθεί αργότερα.

Σύμφωνα με τον Γιόελ Ροθ, πρώην επικεφαλής ασφάλειας, το Twitter δεν έχει γίνει πιο ασφαλές υπό τον Μασκ. Η εταιρεία δεν έχει πλέον αρκετό προσωπικό για να κάνει εργασίες ασφαλείας, είπε ο Ροθ στην πρώτη του συνέντευξη μετά την παραίτησή του. Οταν ο Μασκ ανέλαβε την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ροθ έγραψε στο Twitter ότι η ασφάλεια υπό τον ιδρυτή της Tesla είχε βελτιωθεί από ορισμένες απόψεις. Σε ερώτηση δημοσιογράφων, αν το πιστεύει ακόμα, ο Ροθ απάντησε: «Όχι».

naftemporiki/ scr

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί