Η εκπαίδευση ενός εξαιρετικά προηγμένου τεχνολογικά ρομπότ ακούγεται μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, στην πραγματικότητα όμως δεν είναι.
Κι αυτό γιατί ο άνθρωπος που θα αναλάβει τον Optimus της Tesla δεν έχει από το να φορέσει μια ειδική στολή και να εκτελέσει τις εργασίες που εκτελούσε ούτως ή άλλως.
Το ρομπότ της Tesla έχει τη δυνατότητα να καταγράψει τις μηχανικές κινήσεις που θα πραγματοποιήσει ο εκπαιδευτής του, να τις απομνημονεύσει και να τις επαναλάβει με την ίδια δεξιότητα.
Εκτός από τη στολή, ο εκπαιδευτής του Optimus θα είναι υποχρεωμένος να φοράει και μια «κάσκα» εικονικής πραγματικότητας και θα είναι αναγκασμένος να εργάζεται κατά τη διάρκεια της βραδινής βάρδιας για συνολικά επτά ώρες.
Ο εξοπλισμός που θα φέρει στο σώμα του κατά τη διάρκεια της εργασίας του θα ζυγίζει περίπου 9 κιλά, κάνοντας πιο δύσκολες και κουραστικές τις κινήσεις του.
Το ζητούμενο στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι η ταχύτητα αλλά η ακρίβεια, επιτρέποντας στο ρομπότ της Tesla να εκτελέσει σωστά την αντίστοιχη εργασία η οποία θα του ανατεθεί.
Όπως και να έχει, ο υπάλληλος ο οποίος θα αναλάβει την εκπαίδευση του Optimus θα αποζημιωθεί και με το παραπάνω, μιας και ο μισθός του θα φτάνει έως και τα 8.000 ευρώ τον μήνα για 7ωρη απασχόληση.
Η Tesla έχει θέσει στόχο έως και το 2025 να έχει τοποθετήσει στη γραμμή παραγωγής της τα ανθρωποειδή ρομπότ, τα οποία θα εκτελούν βαριές και μονότονες εργασίες που κανείς εργαζόμενος δεν θέλει να πραγματοποιεί και όλοι θα ήθελαν να αποφύγουν.
Ωστόσο, η χρήση των ρομπότ στη γραμμή παραγωγής θα μειώσει αναγκαστικά και τους υπαλλήλους που εργάζονται σήμερα σε αυτήν. Σε κάθε περίπτωση η θέση του εκπαιδευτή του Optimus αναμένεται να γίνει ανάρπαστη, καθώς ακόμα και για τα αμερικανικά δεδομένα, η αμοιβή που προβλέπεται είναι κάτι παραπάνω από αξιοπρεπής, για όσους φυσικά ενδιαφέρονται.
(Με πληροφορίες από carandmotor. gr / photo: epa-epa)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συμφωνία της Meta με ΜΜΕ για την ενσωμάτωση του περιεχομένου τους στην Meta AI
- Ένας… διαφορετικός Άγιος Βασίλης έρχεται φέτος στην Ευρώπη, vid
- Μαρινάκης για αγρότες: Δεν μπορεί να γίνει διάλογος τη στιγμή που λαμβάνουν χώρα σοβαρά επεισόδια
- Παραγωγή μαχητικών Su-57 και πυρηνικού καυσίμου στην Ινδία θέλουν οι Ρώσοι
- Η πικρή αλήθεια για τους χειμώνες που έρχονται στην Ευρώπη – Video
- Το Ιράν διεξήγαγε στρατιωτικά γυμνάσια, εκτοξεύοντας βαλλιστικούς πυραύλους σε προσομοιωμένους στόχους, vid
- Υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας: Παράταση και απλοποίηση διαδικασιών στο πρόγραμμα «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον»
- Αρμενία: Προφυλακίστηκε αρχιεπίσκοπος με κατηγορίες που σχετίζονται με ναρκωτικά
- Ασφυκτικές πιέσεις στον Βέλγο πρωθυπουργό: Θέλουν να πει “ναι” στην κλοπή των ρωσικών κεφαλαίων
- Πτολεμαΐδα: Ανήλικος κατηγορείται ότι λήστεψε μίνι μάρκετ με την απειλή μπαλτά









