Έλον Μασκ: Δημιουργεί την εταιρία Τεχνητής Νοημοσύνης xAI… για να κατανοήσει το Σύμπαν!!!!

Ο Έλον Μασκ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, της SpaceX και του Twitter, ανακοίνωσε την Τετάρτη το ντεμπούτο μιας νέας εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης, της xAI, με στόχο «να κατανοήσει την αληθινή φύση του σύμπαντος».Ο Έλον Μασκ, Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και της SpaceX, και ιδιοκτήτης του Twitter, ανακοίνωσε την Τετάρτη το ντεμπούτο μιας νέας εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης, της xAI, με στόχο «να κατανοήσει την αληθινή φύση του σύμπαντος». Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας, ο Μασκ και η ομάδα του θα μοιραστούν περισσότερες πληροφορίες σε μια ζωντανή συνομιλία στο Twitter Spaces την Παρασκευή.

Τα μέλη της ομάδας πίσω από την xAI προέρχονται από το DeepMind, την OpenAI, το Google Research, το Microsoft Research και την Tesla, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας , και έχουν εργαστεί σε έργα όπως το AlphaCode του DeepMind και τα chatbots GPT-3.5 και GPT-4 του OpenAI. Ο Μασκ φαίνεται να προορίζει την xAI για να ανταγωνιστεί εταιρείες όπως η OpenAI, η Google και η Anthropic, που βρίσκονται πίσω από κορυφαία chatbots όπως οι ChatGPT, Bard και Claude .

Τα νέα της εκκίνησης είχαν αναφερθεί από τους Financial Times τον Απρίλιο, μαζί με αναφορές ότι ο Musk είχε εξασφαλίσει χιλιάδες επεξεργαστές GPU από την Nvidia για να τροφοδοτήσει ένα πιθανό μοντέλο μεγάλης γλώσσας. Τον ίδιο μήνα, ο Μασκ μοιράστηκε λεπτομέρειες για τα σχέδιά του για ένα νέο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης που ονομάζεται «TruthGPT» κατά τη διάρκεια μιας μαγνητοσκοπημένης συνέντευξης στο Fox News Channel, προσθέτοντας ότι φοβάται ότι οι υπάρχουσες εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης δίνουν προτεραιότητα σε συστήματα που είναι «πολιτικά σωστά».

Ο Μασκ φέρεται να ίδρυσε την εταιρεία στη Νεβάδα τον Μάρτιο. Προηγουμένως, είχε αλλάξει το όνομα του Twitter σε “X Corp”, αλλά στον ιστότοπο της xAI, η εταιρεία σημειώνει τον χωρισμό της από την X Corp, προσθέτοντας ότι ”θα συνεργαστεί στενά με την X (Twitter), την Tesla και άλλες εταιρείες να σημειώσουν πρόοδο προς την αποστολή μας».

Σε ανάρτηση που έγινε πριν από λίγη ώρα από την xAI, στο Twitter, τίθεται το ερώτημα: “Ποια είναι τα πιο θεμελιώδη αναπάντητα ερωτήματα;”

(photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί