Το θύμα, ένας εργαζόμενος σε εταιρεία ρομποτικής στα 40 του, επιθεωρούσε τον αισθητήρα του android σε ένα κέντρο διανομής γεωργικών προϊόντων στο South Gyeongsang τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.
Το μηχάνημα, το οποίο σήκωνε κουτιά με πιπεριές σε μια παλέτα, φέρεται να άρπαξε τον άνδρα με το μπράτσο του και τον έσπρωξε στον μεταφορικό ιμάντα, συνθλίβοντας το πρόσωπο και το στήθος του.
Το ρομπότ φαίνεται να δυσλειτουργούσε και αναγνώρισε τον άνδρα ως κουτί, σύμφωνα με όσα ανέφεραν αστυνομικές πηγές.
Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά πέθανε αργότερα, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.
Η αστυνομία ετοιμάζεται τώρα να ξεκινήσει έρευνα στους υπεύθυνους ασφαλείας του χώρου για πιθανή αμέλεια στα καθήκοντά τους.
Τον Μάρτιο, ένας Νοτιοκορεάτης στα 50 του υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς αφού παγιδεύτηκε από ένα ρομπότ ενώ εργαζόταν σε εργοστάσιο κατασκευής ανταλλακτικών αυτοκινήτων.
Και τον περασμένο Ιούλιο, εμφανίστηκαν πλάνα από ένα Android που παίζει σκάκι να σπάει το δάχτυλο ενός παιδιού κατά τη διάρκεια ενός αγώνα στη Ρωσία.
Το ρομπότ άρπαξε το δάχτυλο του επτάχρονου αγοριού στο Όπεν της Μόσχας επειδή μπερδεύτηκε από τις γρήγορες κινήσεις του, ανέφεραν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.
Ο Σεργκέι Λαζάρεφ, αντιπρόεδρος της Ρωσικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, είπε ότι το παιδί παραβίασε «ορισμένους κανόνες ασφαλείας» κάνοντας μια κίνηση πολύ νωρίς.
Ο Christopher Atkeson, ειδικός στη ρομποτική στο Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon, είπε στο MailOnline: «Τα ρομπότ έχουν περιορισμένη αίσθηση και επομένως περιορισμένη επίγνωση του τι συμβαίνει γύρω τους.
«Υποψιάζομαι ότι το σκακιστικό ρομπότ δεν είχε αυτιά και ότι το σύστημα όρασής του ήταν τυφλό σε οτιδήποτε άλλο εκτός από τις σανίδες και τα πιόνια σκακιού».
(photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΑΑΔΕ: Πρόστιμα και λουκέτα σε 42 Κέντρα Υποβολής Δηλώσεων για φοροδιαφυγή
- Θρίλερ εν πτήσει για τον Αμερικανό ΥΠΑΜ
- Ετοιμάζουν άγαλμα για την αδελφή του Μ. Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη
- Φύλακας «άγγελος» σώζει γυναίκα την τελευταία στιγμή! Παγκόσμιο viral το βίντεο
- Ο Τραμπ «εξετάζει» το ενδεχόμενο να διατάξει χερσαία πλήγματα στην Βενεζουέλα!
- Shutdown στις ΗΠΑ: Αγωνία για να εξασφαλιστούν οι μισθοί εκατομμυρίων στρατιωτικών
- Σαν σήμερα 16 Οκτωβρίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- «Chat Control»: Κάτι… σκοτεινό ετοιμάζουν στην Ευρώπη και αφορά το διαδίκτυο
- Τι θα γίνει με ευρωπαϊκές χώρες που δεν θέλουν την ρήξη με την Ρωσία;
- Κυβερνητικά στελέχη για τις σημερινές αναφορές του Κώστα Καραμανλή