Η ανακάλυψη, στα όξινα νέφη της Αφροδίτης, ενός αερίου που συνδέεται με την ύπαρξη ζωής, της φωσφίνης, είναι ίσως το σημαντικότερο γεγονός στην έρευνα για τον εντοπισμό εξωγήινης ζωής, σύμφωνα με τη NASA.
Ο διευθυντής της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας χαιρέτισε αυτήν την επιστημονική ανακάλυψη, τονίζοντας ότι θέλει πλέον να δώσει προτεραιότητα στη μελέτη της Αφροδίτης, η οποία είχε «παραμεληθεί» αφού όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στον Άρη.
«Ζωή στην Αφροδίτη; Η ανακάλυψη φωσφίνης, ενός προϊόντος της αναερόβιας βιολογίας, είναι μέχρι σήμερα το σημαντικότερο γεγονός στην έρευνα για τον εντοπισμό ζωής εκτός της Γης», έγραψε στο Twitter ο Τζιμ Μπρίντενσταϊν.
Η μελέτη για την ανακάλυψη φωσφίνης στην Αφροδίτη δημοσιεύτηκε νωρίτερα σήμερα στην επιστημονική επιθεώρηση Nature Astronomy.
(ΦΩΤΟ:Photo screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Δασμοί: Η FedEx κατέθεσε αγωγή εναντίον της κυβέρνησης Τραμπ
- Οι 5 κορυφαίοι Μεξικανοί βαρόνοι ναρκωτικών παραμένουν ελεύθεροι μετά τη δολοφονία του Ελ Μέντσο
- Θεσσαλονίκη: Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο πέρασε με «Άριστα» την αξιολόγηση ποιότητας της ΕΘΑΑΕ
- Επεισοδιακή καταδίωξη ΙΧ στην Κηφισιά – Συνελήφθη ο 72χρονος οδηγός
- Κρατούμενος απέδρασε από νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης
- Οι φοιτητές έχουν “δικαίωμα” να διαδηλώνουν αλλά δεν πρέπει να παραβιάζουν τις «κόκκινες γραμμές», σύμφωνα με το Ιράν
- Ποιόν Αμερικανό πρόεδρο θα υποδυθεί ο Τομ Χανκς
- Σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Ταϊβάν – Δεν έχουν αναφερθεί θύματα ούτε ζημιές ως τώρα
- Επιστροφή στα… πετρελαιοκίνητα; Ανατροπή δεδομένων στην «πράσινη» Ε.Ε.
- Υπόθεση Επστάιν: Ο πρώην πρεσβευτής της Βρετανίας στις ΗΠΑ Πίτερ Μάντελσον αφέθηκε ελεύθερος









