Μια μητέρα στις ΗΠΑ νόμιζε πως έλαβε κλήση από την “απαχθείσα” κόρη της… αλλά ήταν απάτη με A.I.!!!

Η Jennifer DeStefano μίλησε στη Γερουσία των ΗΠΑ για τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης αφού έλαβε τηλεφώνημα από απατεώνες που ακούγονταν ακριβώς όπως η κόρη της!!!

Αφού εξαπατήθηκε και πίστεψε ότι η κόρη της είχε απήχθη, μια γυναίκα από την Αριζόνα κατέθεσε στη Γερουσία των ΗΠΑ για το τι μπορεί να συμβεί όταν η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης βρίσκεται στα χέρια εγκληματιών.

Η Jennifer DeStefano είπε στη δικαστική επιτροπή της Γερουσίας για τον φόβο που ένιωσε όταν έλαβε το τηλεφώνημα από τους απατεώνες την Παρασκευή τον περασμένο Απρίλιο.

Νομίζοντας ότι ο άγνωστος αριθμός ήταν ιατρείο, απάντησε στο τηλέφωνο λίγο πριν τις 5 το απόγευμα στο τελευταίο κουδούνισμα. Στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν η 15χρονη κόρη της – ή τουλάχιστον αυτό που ακουγόταν ακριβώς όπως η φωνή της κόρης της.

«Στην άλλη άκρη ήταν η κόρη μου Μπριάνα που έκλαιγε και έλεγε «μαμά».

Η Briana ήταν σε ένα ταξίδι για σκι όταν συνέβη το περιστατικό, οπότε η DeStefano υπέθεσε ότι τραυματίστηκε και τηλεφώνησε να την ενημερώσει.

Και ενώ άκουγε τη φωνή της κόρης της η γυναίκα είπε ότι: «Ξαφνικά μια αντρική φωνή της γάβγισε (στην κόρη της υποτίθεται) να ξαπλώσει και να βάλει το κεφάλι της πίσω’».

Αμέσως επικράτησε πανικός και η DeStefano είπε ότι στη συνέχεια ζήτησε να μάθει τι συνέβαινε.

«Τίποτα δεν θα μπορούσε να με είχε προετοιμάσει για την απάντησή», είπε ο Defano.

Η Defano είπε ότι άκουσε την κόρη της να λέει: «Μαμά αυτοί οι κακοί άντρες με έχουν. Βοήθησέ με! Βοήθησέ με!’ Παρακαλούσε και παρακαλούσε καθώς της πήραν το τηλέφωνο».

«Άκου εδώ, έχω την κόρη σου. Αν το πεις σε κάποιον, αν καλέσεις την αστυνομία, θα της γεμίσω το στομάχι με ναρκωτικά», είπε τότε ένας άνδρας στην τρομοκρατημένη μητέρα.

Την ώρα του τηλεφωνήματος, η DeStefano βρισκόταν στην πρόβα χορού της άλλης κόρης της Aubrey. Έβαλε το τηλέφωνο σε σίγαση και ούρλιαξε για βοήθεια, κάτι που τράβηξε την προσοχή των κοντινών γονέων που κάλεσαν το 911.

Η DeStefano διαπραγματεύτηκε με τους ψεύτικους απαγωγείς μέχρι να φτάσει η αστυνομία. Στην αρχή, ζήτησαν για λύτρα 1 εκατομμύριο δολάρια και στη συνέχεια τα μείωσαν στα 50.000 δολάρια όταν η ΝτεΣτέφανο τους είπε ένα τόσο μεγάλο ποσό ήταν αδύνατο να το βρει. Της ζήτησαν μετρητά για να μην μπορούν να εντοπιστούν.

Η DeStefano είπε ότι της είπαν ότι θα την έπαιρναν σε ένα λευκό βαν με τσάντα πάνω από το κεφάλι της, ώστε να μην ξέρει πού πήγαινε.

Είπε ακόμα ότι της είπαν πως αν δεν είχε όλα τα χρήματα, τότε θα ήταν και οι δύο νεκρές.

Αλλά ένας άλλος γονέας που ευτυχώς βρισκόταν μαζί της, την ενημέρωσε ότι η αστυνομία γνώριζε για απάτες με τεχνητή νοημοσύνη όπως αυτές

Στη συνέχεια, η DeStefano ήρθε σε επαφή με την πραγματική της κόρη και τον σύζυγό της, οι οποίοι επιβεβαίωσαν επανειλημμένα ότι ήταν καλά.

«Σε εκείνο το σημείο, έκλεισα το τηλέφωνο και σωριάστηκε στο πάτωμα με δάκρυα ανακούφισης», είπε η DeStefano.

Μια έρευνα από τη McAfee, μια εταιρεία λογισμικού ασφάλειας υπολογιστών, διαπίστωσε ότι το 70% των ανθρώπων είπε ότι δεν ήταν σίγουροι ότι μπορούσαν να διακρίνουν τη διαφορά μεταξύ μιας κλωνοποιημένης φωνής και της πραγματικής.  Αναφέρεται ακόμα ότι απαιτούνται μόνο τρία δευτερόλεπτα ήχου για να αναπαραχθεί η φωνή ενός ατόμου.

(photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί