• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μία από τις παλιότερες εταιρείες στο Διαδίκτυο πωλήθηκε για 9,2 δισ. δολάρια

Μία από τις παλιότερες εταιρείες στο Διαδίκτυο πωλήθηκε για 9,2 δισ. δολάρια

internet code
Την eBay Classifieds Group πούλησε η Ebay στην Adevinta.

H Ebay, μία από τις παλαιότερες εταιρείες στο διαδίκτυο, θα έχει νέα ιδιοκτησία.

Ο λόγος για τη νορβηγική Adevinta, που σύμφωνα με το CNN, αγόρασε την eBay Classifieds Group έναντι πολλών δισ. δολαρίων.

Συγκεκριμένα, η Ebay συμφώνησε να πουλήσει την επιχείρηση στον νορβηγικό όμιλο Adevinta έπειτα από μια συμφωνία μετοχών αξίας 9,2 δισ. δολαρίων, όπως ανέφεραν οι εταιρείες την Τρίτη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Ebay θα λάβει 2,5 δισ. δολάρια σε μετρητά και 540 εκατ. μετοχές της Adevinta, καθιστώντας την το μεγαλύτερο μέτοχο με ποσοστό 44% της εταιρείας. Η συναλλαγή αναμένεται να κλείσει έως το πρώτο τρίμηνο του 2021, ενώ η μετοχή της Adevinta κερδίζει 29,3% στο χρηματιστήριο του Οσλο. Η συμφωνία αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά το μέγεθος της Adevinta.

Η EBay Classifieds Group ξεκίνησε πριν από 25 χρόνια. Στην ουσία η EBay αγόρασε την DBA και έπειτα σχημάτισε το eBay Classifieds Group. Ωστόσο, οι αγγελίες δεν ήταν ποτέ βασική φιλοδοξία στο ηλεκτρονικό εμπόριο για την eBay. Οι αγγελίες απέδωσαν έσοδα μόλις 248 εκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του 2020, ή λίγο πάνω από το 10% του συνόλου της εταιρείας. Έτσι, καθώς φαίνεται η eBay αποφάσισε να «ξεφορτωθεί» μία ακόμη μη βασική επιχείρηση, καθώς προσπαθεί να συναγωνιστεί τον μεγάλο ανταγωνιστή της, την Amazon (AMZN).

Με πληροφορίες από CNN /lifo/ photo unsplash