«Μέσα σε δύο λεπτά είναι εκεί»: Χρησιμοποιούν drones για να πιάσουν ληστές

Αργότερα;

Το αστυνομικό τμήμα Bensalem στο Bensalem Township της Πενσυλβάνια έχει καταφύγει στη χρήση προηγμένης τεχνολογίας drone για την αποτελεσματική αντιμετώπιση κλοπών και άλλων μικροεγκλημάτων στην περιοχή.

Το τμήμα δημοσίευσε πρόσφατα πλάνα από drones που εντοπίζουν και βοηθούν στην σύλληψη ύποπτων ληστών. Ο δήμος βρίσκεται μόλις 30 λεπτά βορειοανατολικά της Φιλαδέλφειας. Ο ντετέκτιβ Glenn Vandegrift είπε ότι ο “μικρός στόλος” των drones είναι μέρος μιας Ασφαλούς Task Force της Bensalem που δημιουργήθηκε για να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο αριθμό ζητημάτων κλοπής στην περιοχή.

Το 2023, ο νομός ανέφερε τουλάχιστον 900 κλοπές. Το ποσοστό είναι αυξημένο κατά σχεδόν 50 τοις εκατό μόλις τέσσερα χρόνια πριν το 2019, όταν ο νομός ανέφερε μόνο 484 περιστατικά κλοπής λιανικής.

Το αστυνομικό τμήμα ισχυρίζεται ότι τα drones του είναι αποτελεσματικά χάρη στην ταχύτητα με την οποία μπορούν να σταλούν και να εντοπίσουν τους υπόπτους. Και δεδομένου ότι τα drones είναι «αεροκίνητα» και δεν περιορίζονται από σήματα κυκλοφορίας ή παραδοσιακές οδικές διαδρομές, η αστυνομία είπε ότι ένας χειριστής μπορεί συνήθως να φέρει μια συσκευή στην σκηνή του εγκλήματος μέσα σε δύο λεπτά.

Τι θα γίνει αν χρησιμοποιούνται αργότερα εναντίον αντιφρονούντων;, αναρωτιούνται ΜΜΕ στις ΗΠΑ!

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί