Είναι ένας από τους μεγαλύτερους που έχει ποτέ εντοπιστεί να πλησιάζει τον πλανήτη μας, έχοντας υπερδιπλάσιο μέγεθος από το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο, τον ουρανοξύστη Μπουρτζ Χαλίφα στο Ντουμπάι.
Ο αστεροειδής δεν θα πλησιάσει μέχρι το 2914 Είχε ανακαλυφθεί το 1989 και είναι ένας από τους 2.265 διαστημικούς βράχους που η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) θεωρεί «δυνητικά επικίνδυνους αστεροειδείς».
Ο αστεροειδής θα κάνει στο τέλος Μαΐου την κοντινότερη του διέλευση από τη Γη από τότε που ανακαλύφθηκε, ενώ δεν θα ξαναπλησιάσει τόσο πολύ τουλάχιστον έως το 2914. Ο αστεροειδής θα περάσει σε απόσταση τουλάχιστον δεκαπλάσια (4 εκατομμυρίων χιλιομέτρων) από εκείνη της Σελήνης από τη Γη. Η διέλευση του θα αποτελέσει μια καλή ευκαιρία για την παρατήρηση του από αστρονόμους, επαγγελματίες και ερασιτέχνες. Ο εντοπισμός του θα γίνει καλύτερα στο νότιο ουρανό κοντά στον αστερισμό της Ύδρας.
(dimosio. gr / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μεγάλη φωτιά σε υπαίθριο χώρο επιχείρησης στο Μενίδι – Μήνυμα 112 για επικίνδυνους καπνούς, vid
- Ζαχάροβα: «Προσπάθεια υπονόμευσης μιας πολιτικής διευθέτησης της ουκρανικής σύγκρουσης»
- Φωτιά στο Μενίδι: Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Τατοΐου
- Χαλκιδική: Γενική κινητοποίηση των αρχών για τη σύλληψη ή τη θανάτωση του «καταζητούμενου» λύκου
- Φάρσα το απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα στο εμπορικό κέντρο στον Κηφισό
- Πότε θα φανούν τα οφέλη από τις φορολογικές ελαφρύνσεις, σύμφωνα με τον Β. Σπανάκη
- Ο ΟΗΕ επιτρέπει στον Παλαιστίνιο πρόεδρο Αμπάς να απευθύνει ομιλία μέσω βίντεο
- Μεγάλα συνδικάτα απειλούν με νέο απεργειακό χάος την υπερχρεωμένη Γαλλία
- Ισραήλ: Σχεδόν μισό εκατομμύριο Παλαιστίνιοι έχουν εγκαταλείψει την πόλη της Γάζας
- Νέο νατοϊκό αφήγημα: Η Εσθονία μιλάει για «βίαιη εισβολή» από τρία ρωσικά μαχητικά
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΜΕΝΙΔΙ


ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

ΠΑΙΔΙΑ

ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

ΠΛΟΙΑ

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΔΥΠΑ

ΑΓΡΟΤΕΣ
