H αμερικανική startup βιοτεχνολογίας Colossal, γνωστής ως «εταιρεία αποεξαφάνισης», έχει βάλει στόχο να επαναφέρει το μάλλινο μαμούθ μέσω της γενετικής μηχανικής.
Το σχέδιο είναι να δημιουργηθεί ένα υβρίδιο του ασιατικού ελέφαντα και του μαμούθ, το οποίο θα εισαχθεί στην Αρκτική τούνδρα.
Ενώ το έργο έχει λάβει σημαντική οικονομική υποστήριξη, έχει επίσης προσελκύσει τόσο την περιέργεια όσο και τον επιστημονικό σκεπτικισμό.
Πολλές προκλήσεις που πρέπει να ξεπεραστούν
Για να πετύχει, το Colossal πρέπει να ξεπεράσει πολλές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας της γενετικής αλληλουχίας του ζώου, της επιτυχούς γονιμοποίησης ενός ωαρίου και, στη συνέχεια, της ανατροφής του υβριδίου.
Ωστόσο, η πραγματική δοκιμασία βρίσκεται πέρα από τη γέννηση, καθώς οι επιστήμονες παλεύουν με το ερώτημα πώς αυτά τα πλάσματα θα ευδοκιμήσουν στη φύση—ένας γρίφος που μπορεί να χρειαστεί μια ζωή ή περισσότερο για να λυθεί.
Για να το αντιμετωπίσει αυτό, η Colossal αναζητά καθοδήγηση από άλλα ζώα, συγκεκριμένα μια ομάδα ελεφάντων στη Μποτσουάνα.
Η Startup ενώνει τα χέρια με την οργάνωση Elephants
Η startup ένωσε τις δυνάμεις της με το Elephant Havens, ένα ίδρυμα άγριας ζωής που βρίσκεται στο Δέλτα του Okavango, αφιερωμένο στη φροντίδα ορφανών ελεφάντων.
Η Elephant Havens, που ιδρύθηκε το 2017, θα συνεργαστεί εκτενώς με την Colossal για τη συλλογή δεδομένων χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη (AI) για την ανάλυση της συμπεριφοράς των ελεφάντων, σε συνδυασμό με γονιδιωματικά δεδομένα για κάθε ελέφαντα.
«Θα μπορέσουμε να αναμίξουμε την τέχνη των χειριστών ελεφάντων με την επιστήμη του σήμερα», δήλωσε ο Matt James, επικεφαλής των ζώων στην Colossal.
Η Colossal στοχεύει να συνδυάσει την τεχνογνωσία των Elephant Havens με μοντελοποίηση τεχνητής νοημοσύνης και γενετικά δεδομένα για να εμβαθύνει την κατανόησή τους για τη συμπεριφορά των ελεφάντων. Αυτή η γνώση θα είναι καθοριστική για την τελική “αναδημιουργία” των μάλλινων υβριδίων μαμούθ.
(photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πηγές ΥΠΕΘΑ: Παντελώς ανακριβείς οι ισχυρισμοί για δήθεν «εξαπάτηση» των στρατιωτικών
- Το Ουκρανονάτο επιχείρησε να πλήξει με δεκάδες drones την κατοικία του Πούτιν!
- ΑΑΔΕ: Ποιές ψηφιακές πλατφόρμες βάζουν «λουκέτο» για την Πρωτοχρονιά
- Ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια θα μπορούσε να ξαναρχίσει τη λειτουργία του σε 18 μήνες εφόσον ο πόλεμος τελειώσει, σύμφωνα με τον επικεφαλής του
- Ο παγετός μετατρέπει τους δρόμους στην Τουρκία σε «παγίδες θανάτου», vid
- Αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας απέκλεισαν εκ νέου τον αυτοκινητόδρομο Αντιρρίου-Ιωαννίνων
- Πούτιν: «Έχει ανοίξει ο δρόμος για την απελευθέρωση του Ντονμπάς»
- Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ μας πρότειναν “γερές” εγγυήσεις ασφαλείας για 15 χρόνια
- Η Τουρκία επικύρωσε συμφωνία του ΟΗΕ για τη θαλάσσια βιοποικιλότητα
- Ο Τραμπ απέτυχε να ελέγξει τις ΗΠΑ: Δημόσια καταγγελία βουλευτή για το ουκρανικό, vid









