Μαθηματικός συνθέτει μουσική από το Διάστημα χρησιμοποιώντας αστροφυσική και μαύρες τρύπες (vid)

Ένας Βέλγος μαθηματικός εντυπωσίασε τη βιομηχανία της ηλεκτρονικής μουσικής με μια παραγωγή «από άλλον κόσμο»

Ένας Βέλγος μαθηματικός εντυπωσίασε τη βιομηχανία της ηλεκτρονικής μουσικής με μια παραγωγή «από άλλον κόσμο» σε συνεργασία με ορισμένους απροσδόκητους επιστημονικούς συνεργάτες.


Ο μαθηματικός πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα άλμπουμ στο οποίο χρησιμοποιεί τα δεδομένα από μαύρες τρύπες και με αυτά δημιουργεί ηλεκτρονική μουσική.

Ο Δρ. Βάλερι Βερμέλεν δημιούργησε το πρότζεκτ «Mikromedas AdS / CFT 001», το οποίο περιλαμβάνει τρία κομμάτια που συντέθηκαν από τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που παράγονται από τις μαύρες τρύπες.
Σε συνεργασία με τον κοσμολόγο και μακροχρόνιο συνεργάτη του Στίβεν Χόκιν, τον Δρ Τόμας Χέρτογκ, ο Βερμέλεν δημιούργησε τα κομμάτια χρησιμοποιώντας «δεδομένα που προέρχονται από μοντέλα προσομοίωσης αστροφυσικών μαύρων τρυπών και περιοχών ακραίων βαρυτικών πεδίων», μέσω μίας διαδικασίας που αποκαλείται sonification (μετατροπή δεδομένων σε ήχο).

Ο Βερμέλεν συγκέντρωσε δεδομένα που συλλέχθηκαν από τη μελέτη αστροφυσικών μαύρων τρυπών και άλλων περιοχών με ακραία βαρυτικά πεδία και δημιούργησε μοντέλα που προσομοιώνουν τους ήχους, καθώς δεν υπάρχει ήχος στο κενό του διαστήματος. Εκεί αποκαλύπτεται και η τεχνογνωσία του μαθηματικού.
Πήρε τους υπολογισμούς του και τους χρησιμοποίησε για να συνθέσει μία απόκοσμη μαγευτική μουσική παραγωγή, μετατρέποντας τα δεδομένα σε ήχο.

sputnik/ photo vid screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί