• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μάσκα προσώπου από το μέλλον υπόσχεται αναζωογόνηση της επιδερμίδας σε λίγα λεπτά

Μάσκα προσώπου από το μέλλον υπόσχεται αναζωογόνηση της επιδερμίδας σε λίγα λεπτά

Μια νέα, κινεζική θεραπεία αντιγήρανσης, που μοιάζει βγαλμένη από το μέλλον, φέρεται να ενεργοποιεί τον κυτταρικό μεταβολισμό ανανεώνοντας την όψη μας.

Το γραφένιο, «το υλικό θαύμα του 21ου αιώνα» όπως χαρακτηρίζεται σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αξιοποιείται ήδη στον τομέα της αντιγήρανσης, σε μια θερμική μάσκα από την Κίνα που υπόσχεται ανανέωση ακόμα και με 15 λεπτά εφαρμογής την ημέρα.

Η Smart Graphene Mask βασίζεται στην τεχνολογία της υπέρυθρης ακτινοβολίας, που παράγεται καθώς θερμαίνεται το πολύ λεπτό φιλμ γραφένιου από το οποίο είναι φτιαγμένη. Τότε, σύμφωνα με τις υποσχέσεις της εταιρείας, ενεργοποιείται ο μεταβολισμός των κυττάρων, με αποτέλεσμα τα θρεπτικά στοιχεία να εισχωρούν σε μεγαλύτερο βάθος, να «βελτιώνεται η επιδερμίδα και να απομακρύνονται τα σημάδια της γήρανσης». Έτσι, βάσει της ίδιας πηγής, η αποτελεσματικότητα άλλων προϊόντων (π.χ. κρέμες) πολλαπλασιάζεται επί δεκαπέντε φορές.


Ενώ η Smart Graphene Mask δρα στο πρόσωπό μας, εμείς δεν αισθανόμαστε τίποτα περισσότερο από μια ανεκτή θερμότητα, καθώς στην επιφάνεια της μάσκας αναπτύσσεται η θερμοκρασία των 35 βαθμών Κελσίου. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της εταιρείας, αρκεί η καθημερινή χρήση της από 15 λεπτά έως μία ώρα για να δούμε διαφορά στο πρόσωπό μας.

Ένα πολλά υποσχόμενο υλικό
Η θεραπεία του φωτός δεν είναι κάτι καινούριο στην κοσμετολογία (ενδεικτικό παράδειγμα η iDerma Youth Restoring Masque® της Apira Science, που υπόσχεται με την τεχνολογία των υπέρυθρων να αντιστρέψει τα σημάδια της γήρανσης). Στην περίπτωση της Smart Graphene Mask, ωστόσο, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο συνδυασμός της με το γραφένιο, «το πιο λεπτό υλικό που υπάρχει» κατά το δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ένα εκατομμύριο φορές λεπτότερο από μια ανθρώπινη τρίχα, και ταυτόχρονα:

«Το ισχυρότερο υλικό στο κόσμο, καθώς είναι 200 φορές πιο δυνατό από το ατσάλι, ενώ ταυτόχρονα είναι ελαφρύ και ευέλικτο».
Το περιοδικό Nature, με τη σειρά του, εξήρε το γραφένιο σε άρθρο που δημοσίευσε το περασμένο φθινόπωρο, γράφοντας: «Μέσα στα επόμενα 15 χρόνια περιμένουμε πολλές καινοτομίες βασισμένες στο γραφένιο… Δεδομένου ότι πολλές από αυτές βρίσκονται ακόμα σε πρώιμα στάδια έρευνας, οι εμπορικές εφαρμογές μόλις έχουν αρχίσει να εμφανίζονται».

Σημείωση: Η Smart Graphene Mask δεν έχει σημεία διανομής στην Ελλάδα, αλλά προτού δοκιμάσετε οποιαδήποτε νέα θεραπεία συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

sputniknews.gr / photo pexels