Τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πρόσφατα ότι πολλά μέλη του προσωπικού μιας επιτροπής γειτονιάς στην πόλη Γουενζού, στην επαρχία Τζετζιάνγκ της ανατολικής Κίνας, θεωρούνταν ύποπτα ότι βοηθούσαν συναδέλφους να μην πηγαίνουν στη δουλειά φορώντας μάσκες με τα πρόσωπα τους για να ξεγελάσουν το σύστημα αναγνώρισης προσώπου.
Ο γραμματέας μιας επιτροπής γειτονιάς, ένας άνδρας με το επώνυμο Λι, είναι ύποπτος ότι καθοδήγησε αυτή την ομάδα ανθρώπων. Με αυτόν τον τρόπο, ένα ή δύο άτομα μπορούσαν να παρακολουθούν όλη την ομάδα ενώ ασχολούνταν με τις προσωπικές τους υποθέσεις.
Δεν είναι γνωστό πόσα μέλη του προσωπικού εμπλέκονταν ή πώς κατάφεραν να ξεγελάσουν το λογισμικό αναγνώρισης προσώπου με κάτι που μοιάζει με χάρτινες μάσκες προσώπων ανθρώπων, αλλά η μέθοδός τους ανακαλύφθηκε αφού αρκετοί από τους παραβάτες καταγράφηκαν από την κάμερα CCTV πάνω από τον σαρωτή προσώπου.
Οι επιτροπές γειτονιάς αποτελούν την κατώτερη μορφή διοικητικής διακυβέρνησης στην Κίνα. Τα μέλη τους δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι και δεν αμείβονται με μισθούς, αλλά λαμβάνουν επιδόματα, επομένως οι παραβάτες λάμβαναν κάποιο είδος αποζημίωσης παράνομα.
«Αυτή είναι διαφθορά. Όλοι θα έπρεπε να απολυθούν, ακόμη και να τιμωρηθούν νομικά. Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που αγωνίζονται να βρουν δουλειά», σχολίασε ένα αγανακτισμένο άτομο στο Weibo , την κινεζική έκδοση του X.
«Μερικοί από εμάς πρέπει να δουλεύουμε περισσότερες από 10 ώρες την ημέρα, ενώ κάποιοι δεν θα δούλευαν ούτε για οκτώ ώρες», θρήνησε κάποιος άλλος.
Αν και η απάτη με τα επιδόματα ήταν αρκετά κακή, αυτό που πραγματικά κέντρισε το ενδιαφέρον των περισσότερων αναγνωστών στην Κίνα ήταν το πώς τα μέλη του προσωπικού της επιτροπής κατάφεραν να ξεγελάσουν αυτό που υποτίθεται ότι ήταν ένα υψηλής τεχνολογίας σύστημα αναγνώρισης προσώπου με στοιχειώδεις χάρτινες μάσκες. Σε μια εποχή που η Τεχνητή Νοημοσύνη φαίνεται ικανή για σχεδόν οτιδήποτε, πραγματικά δεν περιμένεις κάτι τέτοιο.
photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πρωταθλητής η Ελλάδα στη μείωση της φοροδιαφυγής – Κάτω από 10% το «κενό» ΦΠΑ το 2024 – Μείωση 55% σε μια 5ετία
- GRITA 2: Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για τις έρευνες βυθού της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Ιταλίας
- Παράτησε την δουλειά της και περπάτησε μόνη της 5.700 χιλιόμετρα σε όλη την Αμερική, vid
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Τα αδικήματα που προσάπτει η Ευρωπαία Εισαγγελέας στους κατηγορούμενους από την Κρήτη
- Ηράκλειο: Χειροπέδες σε 28χρονο αλλοδαπό για απόπειρα ληστείας και ναρκωτικά
- Δυστοπικό σενάριο με συγκρούσεις ρομπότ και απογοητευμένων ανθρώπων στους δρόμους της Ευρώπης
- Οικονομική διπλωματία: 760 δράσεις σε 70 χώρες προωθεί η Ελλάδα το 2026 με μπαράζ εξωστρέφειας
- Το τραγούδι των ’80s που μπήκε ξανά στα charts λόγω της σειράς Stranger Things! vid
- Γρεβενά: Εξιχνιάστηκε, έπειτα από πολύμηνη έρευνα, κλοπή τιμαλφών από μοναστήρι – Δύο αλλοδαποί δράστες
- Δράμα: Και φέτος στη χριστουγεννιάτικη «Ονειρούπολη», το «Σπιτάκι Κυκλοφοριακής Αγωγής» της ΕΛΑΣ









