Κίνα: Τα πήρε στο κρανίο γυναίκα με ρομπότ-ρεσεψιονίστα και τον έκανε κομμάτια με ένα μεγάλο ξύλο

Κάποιοι λένε ότι η γυναίκα είχε κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα, άλλοι όμως αναφέρουν ότι υπάρχει μια γενική αίσθηση δυσφορίας για την αντικατάσταση του ανθρώπινου δυναμικού από ρομπότ.

Το “βίαιο” περιστατικό, έλαβε χώρα σε νοσοκομείο της Κίνας. Συγκεκριμένα μια γυναίκα άρχισε να χτυπά το μηχάνημα με ένα μεγάλο ξύλο ενώ φώναζε έξαλλα. Θραύσματα του ρομπότ πετάγονταν και περιστρέφονταν στο πάτωμα του λόμπι καθώς η γυναίκα συνέχιζε να το χτυπάει στο κεφάλι και στον κορμό.

Όμως, παρά τη ζημιά που του προκλήθηκε, το ρομπότ φαίνεται να “επέζησε” από την άγρια ​​επίθεση καθώς μετά γύρισε το κεφάλι του και σήκωσε το δεξί χέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόσφατο περιστατικό έλαβε χώρα στο Affiliated Hospital του Ιατρικού Πανεπιστημίου Xuzhou στην πόλη Xuzhou. 

Το προσωπικό του νοσοκομείου έκρινε ότι η γυναίκα είχε «ψυχικό πρόβλημα», σύμφωνα με το κινεζικό site και τελικά παρενέβη η αστυνομία. 

Οι παρευρισκόμενοι στο λόμπι του νοσοκομείου κοίταζαν από μακριά καθώς λάμβανε χώρα το περιστατικό. 

Χρήστης του Twitter σχολιάζοντας το περιστατικό ανέφερε ότι η γυναίκα ήταν ασθενής στο νοσοκομείο που θύμωνε τις ώρες αναμονής. 

«Επειδή τώρα στα νοσοκομεία της Κίνας, όλα τα ραντεβού για ιατρικές εξετάσεις γίνονται στα ρομπότ, πολύ λίγες νοσοκόμες έχουν απομείνει για να βοηθήσουν τους ασθενείς. Πολλοί το βρίσκουν μια απογοητευτική διαδικασία», είπε

Το γεγονός θα μπορούσε να συμβολίζει μια γενική αίσθηση ανησυχίας που περιβάλλει την χρήση της τεχνολογίας σε ρόλους εξυπηρέτησης κοινού που είχαν παλιά οι άνθρωποι.

Η Κίνα κατέχει ηγετική θέση στον αυτοματισμό στο χώρο εργασίας και είναι γνωστό ότι έχει αντικαταστήσει τους ανθρώπινους εργάτες με μηχανές σε τομείς όπως η κατασκευή και η φιλοξενία. 

Σύμφωνα με μια  έκθεση του 2016 , όλο και περισσότερα εργοστάσια στην Κίνα χρησιμοποιούν ρομπότ στις γραμμές συναρμολόγησης για να αντικαταστήσουν τους εργαζόμενους που απαιτούν υψηλούς μισθούς. 

Ο κορυφαίος εμπειρογνώμονας της τεχνητής νοημοσύνης της Κίνας Kai-Fu Lee είχε προηγουμένως προβλέψει ότι η τεχνολογία θα αναλάβει τις μισές θέσεις εργασίας μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2030 . 

Ορισμένοι τομείς απασχόλησης αντιμετωπίζουν μια κρίση «παρόμοια με αυτή που αντιμετώπισαν οι αγρότες κατά τη διάρκεια της βιομηχανικής επανάστασης», είπε. 

(photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί