Ισπανία: Κύμα κυβερνοεπιθέσεων από Ρώσους χάκερς την ώρα της άτυπης συνόδου κορυφής της ΕΕ!

Κυβερνοεπιθέσεις σε πολλούς δημόσιους και ιδιωτικούς ιστότοπους στην Ισπανία, συμπεριλαμβανομένης της Γρανάδας, όπου διεξάγεται η άτυπη σύνοδος κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης σημειώθηκαν από Ρώσους χάκερς την Παρασκευή (6/10).

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η ισπανική κυβέρνηση κάνει λόγο για «κύμα κυβερνοεπιθέσεων σε διάφορους ισπανικούς θεσμούς, που συνέπεσε με την άτυπη σύνοδο», διευκρινίζοντας πως πλέον όλες οι υπηρεσίες λειτουργούν κανονικά καθώς ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας.

Στο στόχαστρο των επιθέσεων αυτών βρέθηκε και η εφαρμογή για τα δρομολόγια των λεωφορείων της Γρανάδας (Granada Bus), όπως έγινε γνωστό μέσω της πλατφόρμας X (πρώην Twitter).

Με τις επιθέσεις DDoS (κατανεμημένη επίθεση άρνησης εξυπηρέτησης), οι δράστες στέλνουν υπερβολικά μεγάλο όγκο αιτημάτων σε μια ιστοσελίδα, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα να την θέτουν εκτός λειτουργίας.

Την ευθύνη ανέλαβε η ομάδα χάκερ NoName, με ανάρτησή της στην εφαρμογή Telegram, μεγαλώνοντας με αυτόν τον τρόπο τη λίστα των επιθέσεων που εξαπολύει εναντίον χωρών που στηρίζουν την Ουκρανία.

Στην ανάρτησή της αναφέρθηκε μόνο στις συνομιλίες που είχε στη Γρανάδα την Πέμπτη (5/10) ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος προσέφερε στο Κίεβο έξι αντιαεροπορικά συστήματα HAWK.

«Φαίνεται ότι το ισπανικό τμήμα του διαδικτύου περιμένει την επίσκεψή μας, για αυτό βιαζόμαστε να του επιτεθούμε με τους πυραύλους DDoS μεγάλου βεληνεκούς», έγραψε η ομάδα.

Οι χάκερ υποστήριξαν ότι από τις επιθέσεις τέθηκαν εκτός λειτουργίας πολλοί κυβερνητικοί ιστότοποι, όπως εκείνοι του μετρό και των λεωφορείων της Γρανάδας και το πόρταλ τουρισμού της πόλης.

(με πληροφορίες από cnn. gr / photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί