• Αρχική
  • Άρθρα
  • iPhone 12: Πότε παρουσιάζονται από την Apple, τι περιμένουμε στις νέες συσκευές

iPhone 12: Πότε παρουσιάζονται από την Apple, τι περιμένουμε στις νέες συσκευές

Ο κύβος ερρίφθη και στις 13 Οκτωβρίου αναμένεται η Apple να παρουσιάσει τη σειρά των iPhone 12 με νέα και εντυπωσιακά χαρακτηριστικά.

Μπορεί τα iPhone, κάθε χρόνο, να παρουσιάζονται τον Σεπτέμβριο αλλά η πανδημία της νόσου COVID-19 έχει ανατρέψει τα δεδομένα και έτσι οι νέες συσκευές της Apple πρόκειται να κάνουν την πρώτη εμφάνισή τους στο κοινό, στις 13 Οκτωβρίου. 

Χαρακτηριστικά, η Apple, την Τρίτη (06/10), προσκάλεσε δημοσιογράφους και όσους σχετίζονται με τον κόσμο της Τεχνολογίας στο διαδικτυακό event που θα πραγματοποιήσει στις 13 Οκτωβρίου, στις 20:00 (ώρα Ελλάδας), με σύνθημα «Hi, Speed» («Γεια σου, ταχύτητα»).

Η παρουσίαση θα γίνει διαδικτυακά εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως έγινε και πριν από έναν μήνα, όταν παρουσιάστηκε το νέο Apple Watch καθώς και μια ανανεωμένη εκδοχή του iPad.

Επίσης, στο event λέγεται ότι η Apple θα παρουσιάσει τα AirPods Studio, μια νέα over-ear πρόταση με τεχνολογία ενεργής ακύρωσης θορύβου (ANC), τα Bluetooth trackers με ονομασία AirTags και το ηχείο HomePod. 

Τι περιμένουμε στα καινούρια iPhone 12

Οι φήμες δίνουν και παίρνουν για τα καινούρια iPhone 12 αλλά, την επόμενη Τρίτη, είναι βέβαιο πως θα παρουσιαστούν τέσσερα μοντέλα στη σειρά για όλα τα βαλάντια και για κάθε χρήστη – απαιτητικό ή μη.

Ειδικότερα, το iPhone 12 Mini θα έχει οθόνη 5,4 ιντσών, μνήμη RAM 4GB, αποθηκευτικό χώρο που θα αρχίζει -κατά πάσα πιθανότητα- από τα 64GB, dual κάμερα, αλουμινένιο περίγραμμα και 5G. Η τιμή του θα ξεκινά από τα 649 δολάρια.

Ακόμα, το iPhone 12 θα έχει οθόνη 6,1 ιντσών, μνήμη RAM 4GB, αποθηκευτικό χώρο 128GB και 256GB, dual κάμερα, αλουμινένιο περίγραμμα και 5G.  Η τιμή του θα ξεκινά από τα 749 δολάρια.

Η σειρά συμπληρώνεται από το iPhone 12 Pro που θα έχει οθόνη 6,1 ιντσών, μνήμη RAM 6GB, αποθηκευτικό χώρο 128GB, 256GB και 512GB, τριπλή κάμερα, περίγραμμα από ανοξείδωτο ατσάλι και 5G. Η τιμή του θα ξεκινά από τα 999 δολάρια.

Ναυαρχίδα της σειράς αναμένεται να είναι το iPhone 12 Pro Max που θα έχει οθόνη 6,7 ιντσών, μνήμη RAM 6GB, αποθηκευτικό χώρο 128GB, 256GB και 512GB, τριπλή κάμερα με LiDAR και 3x οπτικό zoom, περίγραμμα από ανοξείδωτο ατσάλι και 5G. Η τιμή του θα ξεκινά από τα 1.099 δολάρια.

Ωστόσο, όλα τα κινητά θα λειτουργούν χάρη στον επεξεργαστή Α14, που φιλοδοξεί να είναι ο γρηγορότερος της αγοράς, και φυσικά θα «τρέχουν» το iOS14.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν αντικρουόμενες πληροφορίες για τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης με τους περισσότερους leakers να υποστηρίζουν πως θα παραμείνει στα 60Hz, αν και υπάρχουν και εκείνοι που κάνουν λόγο για 120Hz τουλάχιστον για το iPhone 12 Pro Max.

Το ίδιο συμβαίνει και ως προς την ύπαρξη του LiDAR με τις νεότερες πληροφορίες των leakers να θέλουν να εφοδιάζεται μόνο το iPhone 12 Pro Max με το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό και όχι και το iPhone 12 Pro όπως αναμενόταν.

Σίγουρη, ωστόσο, πρέπει να θεωρείται η απουσία φορτιστή και Ear Pods από τη συσκευασία, αλλά σε αυτήν θα υπάρχει ανανεωμένο καλώδιο διασύνδεσης.


sputnik/photo: video screenshot