«Το κακόβουλο λογισμικό Qakbot έχει μολύνει πάνω από 700.000 ηλεκτρονικούς υπολογιστές, έχει διευκολύνει την ανάπτυξη λυτρισμικών και έχει προκαλέσει ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων σε επιχειρήσεις, παρόχους υγειονομικής περίθαλψης και κυβερνητικές υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο», ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με το υπουργείο, στην επιχείρηση συμμετείχαν επίσης αρχές από την Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και τη Βρετανία.
Το Qakbot που εντοπίστηκε για πρώτη φορά πριν από μια δεκαετία, διαδίδεται συνήθως μέσω κακόβουλων λογισμικών με emails που αποστέλλονται σε ανυποψίαστα θύματα.
Ερευνητές ασφαλείας πιστεύουν ότι το δίκτυο ηλεκτρονικής παρείσφρησης προέρχεται από τη Ρωσία και έχει επιτεθεί σε οργανισμούς σε όλο τον κόσμο από τη Γερμανία μέχρι την Αργεντινή.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ουκρανικό ζήτημα: Χωρίς συμφωνία η συνάντηση Τραμπ-Ζελένσκι! Η πρόταση του προέδρου των ΗΠΑ
- Σαν σήμερα 29 Δεκεμβρίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- Φον ντερ Λάιεν για Ζελένσκι-Τραμπ: «Υπήρξε πρόοδος»
- Η Lara Fabian τραγούδησε ελληνικά στη γαλλική τηλεόραση – Η έκπληξη Σαλέα – Ρέμου στον Αλιάγα, vid
- Παγκόσμιο viral βίντεο: Κρατούμενοι λένε το Πάτερ Ημών παραμονή Χριστουγέννων
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 29 Δεκεμβρίου
- Ετοιμάζουν τους Βρετανούς πολίτες για πόλεμο με τη Ρωσία: «Πρέπει περισσότεροι να είναι έτοιμοι»
- Έχει «πάει περίπατο» η διπλωματία – Τι σημαίνει αυτό για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης;
- Το πρώτο μωρό που γεννήθηκε μετά από 30 χρόνια έφερε την ελπίδα σε ένα μικρό χωριό της Ιταλίας
- Εκτροχιάστηκε επιβατική αμαξοστοιχία που μετέφερε 241 επιβάτες στο νότιο Μεξικό









