Ινδία: “A.I. παντού και για όλους!” λέει ότι θα φέρει μεγάλη εταιρία τηλεπικοινωνιών

Νέο Δελχί: Η Jio Platforms (μεγάλη εταιρία τηλεπικοινωνίων στην Ινδία) είναι πρόθυμη να ηγηθεί των προσπαθειών για την ανάπτυξη μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης και λύσεων τεχνητής νοημοσύνης ειδικά για την Ινδία σε όλους τους τομείς, παρέχοντας το "όφελος" αυτής της νέας τεχνολογίας στους Ινδούς πολίτες, επιχειρήσεις και κυβέρνηση, δήλωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος του RIL Mukesh Ambani, υποσχόμενος ότι θα έχουν πρόσβαση στην A.I. όλοι και παντού.Χαρακτηρίζοντας την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) ως το πιο συναρπαστικό σύνορο ανάπτυξης για την Jio, ο Ambani περιέγραψε φιλόδοξα σχέδια σε αυτό το μέτωπο στην 46η Γενική Συνέλευση της Reliance Industries.

Ο Ambani υποσχέθηκε τη δέσμευση της εταιρείας να δημιουργήσει έως και 2.000 MW υπολογιστικής χωρητικότητας με δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης, τόσο σε τοποθεσίες cloud όσο και σε άκρες, υιοθετώντας “βιώσιμες πρακτικές” και πιο “πράσινο μέλλον”.


Ενώ δήλωσε ότι “μια παγκόσμια επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης αναδιαμορφώνει τον κόσμο και οι έξυπνες εφαρμογές θα επαναπροσδιορίσουν και θα φέρουν επανάσταση στις βιομηχανίες, τις οικονομίες, ακόμη και την καθημερινή ζωή, νωρίτερα από το αναμενόμενο.”

Για να παραμείνει ανταγωνιστική παγκοσμίως, η Ινδία πρέπει να αξιοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη για καινοτομία, ανάπτυξη και εθνική ευημερία, υποστήριξε.

“Αυτή είναι η υπόσχεσή μου στους συμπατριώτες μας. Πριν από επτά χρόνια, η Jio υποσχέθηκε ευρυζωνική συνδεσιμότητα σε όλους, παντού. Το έχουμε κάνει. Σήμερα η Jio υπόσχεται τεχνητή νοημοσύνη σε όλους, παντού. Και θα το κάνουμε”, είπε.

«Κοιτάζοντας το μέλλον, η Jio Platforms θέλει να ηγηθεί της προσπάθειας ανάπτυξης μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης και λύσεων τεχνητής νοημοσύνης ειδικά για την Ινδία σε όλους τους τομείς, παρέχοντας έτσι το όφελος της τεχνητής νοημοσύνης σε πολίτες, επιχειρήσεις και της κυβέρνηση της Ινδίας», πρόσθεσε.

Αλλά χρειαζόμαστε επίσης ψηφιακή υποδομή στην Ινδία που μπορεί να χειριστεί τις τεράστιες υπολογιστικές απαιτήσεις της τεχνητής νοημοσύνης. Καθώς αυτός ο τομέας επεκτείνεται, δεσμευόμαστε να δημιουργήσουμε έως και 2.000 MW υπολογιστικής χωρητικότητας έτοιμη για τεχνητή νοημοσύνη, τόσο σε τοποθεσίες cloud όσο και σε τοποθεσίες άκρων…Στην επόμενη πέντε χρόνια, σχεδιάζουμε να μετατοπίσουμε το μεγαλύτερο μέρος του ενεργειακού μας αποτυπώματος στη συνδεσιμότητα και τις ψηφιακές υπηρεσίες στην πράσινη ενέργεια, η οποία δεν είναι απλώς φιλική προς το περιβάλλον αλλά και χαμηλότερο κόστος», είπε.

(photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί